Pomologische middag

Welke appel is dat? Jouw fruit gedetermineerd en snoeiadvies.

Op deze middag kan er weer eigen fruit gedetermineerd worden in De Koppel. Je hebt wat fruitbomen in je tuin, maar je hebt er geen naam bij of niet de juiste, laat dan je appels, peren of pruimen gratis determineren door de pomologen van de Noordelijke Pomologische Vereniging.

Elk jaar komen de pomologen rond deze tijd naar De Koppel om appels en peren te determineren. En elk jaar zijn er wel bijzondere rassen bij! Dijkmans zoet, Bellefleur, Dirkjes peer, Grote Lombards… prachtige namen, maar wie weet nog waar het over gaat? Veel oude hoogstamfruitrassen zijn uit ons blikveld verdwenen.
Aan de hand van 3-5 stuks fruit van één boom kunnen de fruitdeskundigen je vertellen hoe het ras heet en wat de kenmerken zijn. Is het een hand- of stoofpeer, oud ras of juist niet, is het een moesappel, goed bewaarbaar of helemaal niet, en hoe moet dat dan?

Vanaf 13.00 uur zitten de pomologen van de Noordelijke Pomologische Vereniging, waaronder Marcel Tross uit Neede, klaar om jouw fruit te determineren en vragen te beantwoorden. Tross is gespecialiseerd in het aanplanten en het onderhouden van fruitbomen. Wil je daarnaast juist meer weten over het snoeien van fruitbomen, ook dan kun je deze middag bij De Koppel terecht.

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Pomologische Middag

Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg

In de buurt van Pomologische middag overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod