Paddenstoelenexcursie

In de herfst zijn er overal paddenstoelen te vinden in het Laarbos. Deze excursie wordt geleid door de heer Bernhard de Vries.

De heer De Vries houdt zich al sinds 1967 beroepsmatig bezig met paddenstoelen en mag zich mycoloog noemen. Ook voor hem is het elk jaar weer een verrassing hoeveel en welke paddenstoelen hij tegenkomt tijdens een excursie. Paddenstoelen hebben altijd een zweem van mystiek over zich heen gehad en de heer De Vries neemt geïnteresseerden graag mee in deze wondere wereld. De wandeling is ook geschikt en leerzaam voor kinderen.

In Nederland komen maar liefst 4.000 soorten voor, ongeveer 30 soorten daarvan zijn giftig en kunnen een hallucinerende werking hebben; slechts zeven soorten zijn echt dodelijk, maar jaarlijks sterven er toch enkele mensen door het eten van paddenstoelen. Welke paddenstoelen je kunt eten en welke beter niet, daar weet de heer De Vries alles van.

De start is om 13.30 uur bij Huize het Laer in Ommen. Opgave is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Het maximum aantal deelnemers is 30, waarbij degenen die zich opgegeven hebben, voorrang genieten. De wandeling is voor leden van onze vereniging gratis, niet-leden betalen € 2,-. Opgeven via het formulier op de site.

  • Het Laarbos
    Het Laar, Ommen
  • 2,00

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Paddenstoelenexcursie

Het Laar, Ommen

In de buurt van Paddenstoelenexcursie overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod