Onderzoek Waterbeestjes Uit De Reest

In het bezoekerscentrum de Wheem in Balkbrug ontvangt het Waterschap Drents Overijsselse Delta op dinsdag 3 mei graag kinderen en volwassenen om beestjes uit de Reest te onderzoeken.

Je zult zeker dieren vinden die je met het blote oog kunt zien, maar ook hele kleine waterdiertjes die je alleen onder een microscoop kunt bekijken.

Deze zoektocht naar waterbeestjes is één van de activiteiten onder de vlag van de Week van Ons Water die loopt van 1 tot en met 8 mei.

De watervlo en de kokerjuffer zijn zomaar waterdiertjes die je bij de Reest kunt vinden en bekijken. De ecologen van het waterschap vertellen je er van alles over. Ook is Landschap Overijssel en de Weidevogelbescherming aanwezig voor een toelichting over hun werk. Van 10.00 tot 12.00 is er vrije inloop vanaf bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22, 7707 Balkbrug. Deelname is gratis, wel graag even aanmelden via info@wdodelta.nl of 088 233 12 00.

Dompel je onder tijdens de Week van ons water!

Nederland, waterland. Van de zee aan de kust tot het water uit de kraan. In de loop der eeuwen hebben we alles naar onze hand gezet. Voor ons Nederlanders is dat niet eens meer zo bijzonder. Maar vraag het buiten onze grenzen en de meesten zijn zwaar onder de indruk. De Nederlandse Deltawerken zijn wereldberoemd. Onze expertise in waterbeheer geldt als één van onze belangrijkste exportproducten. En ons kraanwater behoort tot het schoonste, en lekkerste, kraanwater op aarde. Jaarlijks produceren we maar liefst 1,2 miljard kubieke meter (480.000 zwembaden vol) heerlijk vers kraanwater. Tijdens de Week van Ons water, van 1 t/m 8 mei, vieren we onze bijzondere band met water. Later in het jaar wordt nog een Week van Ons water georganiseerd die in het teken staat van water als onze vijand, een geduchte tegenstander waartegen we ons moeten weren. De lente-editie gaat echter over water als onze vriend. Van overheerlijk kraanwater tot gezonde beekjes en stromen die barsten van het leven. Op 1 mei opent bovendien het jaarlijkse buitenzwemseizoen. Een perfect moment om stil te staan bij hoeveel water ons geeft en al het harde werk dat er in gaat om er elke dag weer van te kunnen genieten. Kijk voor meer informatie op www.weekvanonswater.nl

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Onderzoek Waterbeestjes Uit De Reest

Oud Avereest 22, 7707PN Hardenberg

In de buurt van Onderzoek waterbeestjes uit de Reest overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod