Nostalgische Wasdag

Wastobbe, wringer, duveltje en stamper laten zien hoe de wasdag vroeger verliep. Er is muziek en er zijn ouderwetse kinderspelen.

Op zaterdag 2 juli organiseert de Stichting Klooster Sibculo de Nostalgische Wasdag. Het evenement wordt gehouden bij museum Zichtbaar Verleden aan de Kloosterdijk 178b in Sibculo van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

In kledij van vroeger laten we je  zien hoe het wassen in grootmoeders tijd in zijn werk ging. Kledingstukken als borstrokken en lange onderbroeken ondergaan een behandeling met middelen als wasteil, wasraam, ketel, stamper, wringer en mangel. Het weiland naast het museumterrein zal dienstdoen als ‘bleek’.
Muziek zal niet ontbreken, natuurlijk geheel in stijl en u kunt in de tent bij het museum terecht voor een drankje en gezelligheid en in het oude winkeltje in het museum is nostalgisch snoepgoed verkrijgbaar. Uiteraard zijn in het museum de exposities over het onderwijs in Sibculo en de geschiedenis van het klooster gewoon te bezichtigen.

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Nostalgische Wasdag

Kloosterdijk 178B, 7693PS Sibculo

In de buurt van Nostalgische wasdag overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod