Nieuwjaarsconcert en winterwandeling in Vilsteren

Doe mee met de wandeling over Landgoed Vilsteren en luister na die tijd naar het prachtige traditionele Nieuwjaarsconcert.

Concert
Op zondagmiddag 6 januari 2019 vindt in de Willibrorduskerk te Vilsteren het inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert plaats door het kamerkoor Collegium Musicum Salland uit Ommen. Dit concert staat letterlijk in het teken van ‘oud en nieuw’, in dit geval door oude teksten met nieuwe melodieën. Het concert opent met liederen die recht doen aan de zondag én de plaats van handeling, de prachtige Willibrorduskerk, oude muziek dus maar hier komt al een eeuwenoud lied voorbij op een melodie van de hand van dirigent Henk Ophoff.

We zingen poëzie, getoonzet door Samuel Barber, een componist uit de 20e eeuw, en een aloude Carol in een nieuwe muzikale jas. Dat we afsluiten met “The Lord bless you and keep you”, oude woorden in moderne muziek, zal je inmiddels niet meer verbazen. We worden begeleid door pianist Adriaan Koops, die ook de intermezzi vervult. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten in het Landgoedcentrum Vilsteren aan de Borrinkdijk, op een steenworpafstand van de kerk.

Wandeling
Voorafgaand aan dit concert kun je deelnemen aan een wandeling over het Landgoed Vilsteren onder leiding van een boswachter. Na afloop even uitblazen en napraten in het Landgoedcentrum (zie hierboven) onder het genot van een kopje koffie of thee. (incl.) terwijl er plaatsen in de kerk voor je worden vrijgehouden. Aanmelding vereist en alleen mogelijk in combinatie met het concert. Ga hiervoor naar www.kamerkoorsalland.nl.

Aanvang wandeling 14.00 uur
Kosten wandeling € 2,50
Aanvang concert 15.30 uur
Entree aan de kerk € 12,50
Kaarten in de voorverkoop € 10,-
Jongeren t/m 15 jaar hebben vrije toegang.

Voor meer informatie én aanmelden voor wandeling en/of concert: ga naar www.kamerkoorsalland.nl


Foto: Henk Gaasbeek, Ommen

  • Vilsteren
    Vilsteren

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Nieuwjaarsconcert en winterwandeling in Vilsteren

Vilsteren

In de buurt van Nieuwjaarsconcert en winterwandeling in Vilsteren overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod