Nationaal Theaterweekend

Het weekend van 25 t/m 27 januari ademt heel Nederland theater tijdens het Nationaal Theaterweekend. De Voorveghter doet daar natuurlijk weer aan mee met een prachtig en gevarieerd programma!

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Wij bieden u dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma voor max. € 10,00 per voorstelling. Daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken tijdens ons Open Huis op zaterdag 26 januari!

Programma
Wij hebben in dit theaterweekend een gevarieerd, verrassend programma voor jong en oud.

Vrijdagavond is het cabaretavond met de mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret en terug zijn van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! In deze ‘Best Of’ worden alle onvergetelijke acts afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en gaan de twee heren als vanouds te keer.

Zaterdagmiddag Open Huis!
Tijdens ons Open Huis staat de deur van theater De Voorveghter open voor iedereen. Maak kennis met alle medewerkers van De Voorveghter, neem een kijkje achter de schermen of ontdek het theater via een speurtocht!

Rondleidingen
De rondleidingen nemen je mee naar plekken waar het publiek normaliter niet komt. Wat doet een technicus tijdens de voorstelling? Hoe werkt een trekkenwand? Hoe zien de kleedkamers eruit? En hoe is het om als artiest op een podium te staan? Er zijn rondleidingen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Deelnemen aan een (gratis) rondleiding?
Reserveer dan snel een plek via info@voorveghter.nl. Vergeet niet het tijdstip en aantal personen te vermelden. Vol=vol!
Het theater kan ook via een speurtocht worden ontdekt. Leuk voor jong en oud! Ook is er een ‘theaterspreekuur’, waarbij je alle vragen kunt stellen aan theaterdirecteur Jan Maarten Veurink!

Optredens in de foyer
Tussen 13.30 en 16.00 uur zijn er diverse optredens in de foyers. Er is muziek, cabaret en ook aan kinderen is gedacht. Zij kunnen zich laten schminken, deelnemen aan een knutselworkshop en aanschuiven bij shows van een goochelaar.

Zaterdagavond nemen de mannen van de Rotterdamse band Ocobar u mee naar de oorsprong van de rock-‘n-roll. Gitarist Cok van Vuuren, drummer Rob Wijtman en zijn broer, zanger en gitarist Bart Wijtman laten u zien en horen wat deze muziek voor ze betekent.

Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Daar komen de allerkleinsten zondagochtend achter in de voorstelling Dikkie Dik & Ik. In de voorstelling beweegt Dikkie Dik zich middels interactieve projecties en videobeelden door de ruimte. Vooraf en na afloop kunnen de kinderen spelen in de theaterspeeltuin!

Zondagmiddag draait alles om raken en geraakt worden. Dat doen Joris Linssen en zijn muzikale vrienden van Caramba vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang! Bekijk hier de persoonlijke boodschap van Joris!

Tijdens het Nationaal Theaterweekend ontdekt u voor slechts €10 hoe leuk, mooi, ontroerend, grappig en fijn een bezoek aan het theater kan zijn. Hopelijk ontmoeten wij u in januari, want theater is dichterbij dan u denkt!

Vrijdag 25 januari | Arie & Silvester
Zaterdag 26 januari | Ocobar
Zondag 27 januari | Dikkie Dik & Ik
Zondag 27 januari | Joris Linssen & Caramba

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod