Midwinterhoorns Aan De Vecht

Hoor hoe de midwinterhoorns roepen naar het licht!

Jasper Nijman organiseert in samenwerking met De Koppel een activiteit rondom de 1e Adventzondag. Vanaf 14.00 uur klinken de klanken uit de midwinterhoorns.

Een licht briesje haalt de laatste, mooi gekleurde bladeren van de boom. Tijdloos ligt het landschap erbij, wachtend op de eerste sneeuwvlokken. In de verte klinkt iets, iets wat van heel ver lijkt te komen; een oergeluid. Kinderen, vrouwen en mannen staan aan de Vecht met hoorns, een voor een roepen zij naar het licht, naar de mensheid. Deze donkere tijd van het jaar waken zij en blazen hun roep, vol respect, liefde en geborgenheid voor alles wat leeft.

Het is 1e Adventzondag en blazers van midwinterhoorn Hardenberg “Lichtbloazers Vechtdal” zijn deze middag aanwezig bij natuuractiviteitencentrum De Koppel! Er worden verhalen verteld over dit mooie gebruik en over hoe het midwinterhoornblazen de weg naar Hardenberg heeft gevonden. Tevens zullen er enkele gedichten worden voorgedragen. Ook hoe je nou zo’n een midwinterhoorn maakt, wordt deze middag uitgelegd.

Benieuwd? Dan bent u van harte welkom bij De Koppel. Om 14.00 uur klinken de eerste klanken uit de midwinterhoorns, kom met velen, laat u verlichten, laat u inspireren, kom het schouwspel bewonderen.

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Midwinterhoorns Aan De Vecht

Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg

In de buurt van Midwinterhoorns aan de Vecht overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod