Lezing Angelie Sens

Op 8 september 2022 is het 200 jaar geleden dat de eerste 10 bedelaars aankomen op de Ommerschans. Johannes van den Bosch, initiatiefnemer van onder meer de kolonie Ommerschans presteert het om in 1822 het destijds grootste gebouw van Nederland in een recordtijd uit de grond te stampen.

Wie is toch die man die zo bepalend is geweest voor de Ommerschans en Balkbrug, indirect en direct? Voor vereniging de Ommerschans een mooi moment om Angelie Sens uit te nodigen voor het houden van een lezing. Angelie Sens is schrijver van het boek de Kolonieman, Johannes van den Bosch, volksverheffer in naam van de Koning. Begin negentiende eeuw is Napoleon verslagen en het prille Koninkrijk der Nederlanden moet opnieuw zijn plaats in de wereld vinden. Johannes van den Bosch speelt hierin een cruciale rol.

In zijn loopbaan was hij militair, minister van Kolonien en gouverneur-generaal en oprichter van de Maatschappij van Weldadigheid. In de lezing gaat Angelie Sens, cultuur-en pershistoricus en directeur Zuid-Afrikahuis, o.a in op zijn sociale betrokkenheid bij de oprichting van de Maatschappij van Weldadigheid, over zijn grote daadkracht in de andere kolonien, de slavernij in Suriname en de invoering van het Kultuurstelsel in de Indonesische archipel.

Datum: vrijdag 16 september 2022
Locatie: Reestkerk, Oud-Avereest 5, 7707 PM Balkbrug
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Vooraf aanmelden via of tel: 06 13 62 95 24

  • Reestkerk
    Oud-Avereest 5, 7707PM Balkbrug
  • Gratis

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Lezing Angelie Sens

Oud-Avereest 5, 7707PM Balkbrug

In de buurt van Lezing Angelie Sens overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod