Leontien Ladies Ride

Voor de tweede keer wordt op zaterdag 2 juli a.s., in de gemeente Hardenberg  Leontien Ladies Ride georganiseerd. Leontien is blij dat Leontien Ladies Ride weer in Hardenberg plaats vindt.  Het centrale start- en finishpunt is de Markt in Hardenberg.  Nieuw dit jaar is het onderdeel de “The Challenge,  de sportieve dames kunnen dit jaar ook kiezen voor de route van 100 kilometer naast de routes van 35 en 65 km.  De eerste 100 deelneemsters die zich nu aanmelden betalen de speciale prijs van € 10,00. Dus wees er snel bij.

Leontien:“Het is fantastisch dat al die dames kunnen genieten van de mooie omgeving van Hardenberg. Vorig jaar was het al één groot feest, dat doen we dit jaar natuurlijk nog eens dunnetjes over”. En wie weet worden er tijdens The Challenge records gebroken!”

Extra uitdaging: 100 kilometer
De routes 35 en 65 km zijn er natuurlijk ook maar daarnaast is er dit jaar voor het eerst in Hardenberg de 100 km route. Het doel van de Leontien Ladies Ride is meer bewegen, genieten van de omgeving en bovenal samen sportief plezier beleven.  Met dit jaar een nieuwe uitdaging! Vorig jaar was er al een succesvolle aftrap in de Rotterdamse editie van de ride, en dit jaar kunnen de dames zich in Hardenberg ook opgeven voor het onderdeel ‘The Challenge’. Dit is een extra uitdagende tocht van 100 kilometer speciaal voor de vrouwen die van ‘een kilometertje meer houden’. De kilometervreters kunnen zichzelf op mountainbike of racefiets uitdagen door zich te meten met verschillende (voormalige) profwielrensters, waaronder natuurlijk Leontien Zijlaard-van Moorsel.

Shantykoren langs de route

Het evenement in Hardenberg wordt in samenwerking met de gemeente Hardenberg en Stad Hardenberg Promotie georganiseerd.Daarnaast is er dit jaar een samenwerking met het Nederlandstalig Koren Festival. Verspreid door de hele stad treden acht (shanty)koren op. Zij sluiten de dag gezamenlijk afop de Markt en halen de fietsers binnen. Roelie Brink van Stad Hardenberg Promotie: “Wij zijn super trots dat we voor de tweede keer op rij dit succesvolle fietsevenement in Hardenberg mogen verwelkomen. We gaan er weer een fantastische dag van maken met leuke activiteiten.”

De kracht van gewoon doen!
Burgemeester Peter Snijders is verheugd met de komst van het fietsfestijn naar Hardenberg: “Vorig jaar hebben we al laten zien dat Hardenberg het perfecte decor is voor Leontien Ladies Ride, maar ook nu halen we alles uit de kast. Met de prachtige fietsroutes door het Vechtdal en Reestdal en de overnachtingsmogelijkheden laten we zien dat wij als regio veel te bieden hebben. Ik hoop dat op 2 juli veel inwoonsters uit de regio Hardenberg weer op de fiets stappen en genieten van een sportieve dag. Ook dat is de kracht van gewoon doen!”

Leontien Ladies Ride wordt voor de twaalfde keer georganiseerd en ook dit jaar zijn er weer twee edities. Hardenberg bijt het spits af op 2 juli, de tweede editie vindt traditiegetrouw in Rotterdam plaats op 11 september. Inschrijven voor de twee verschillende edities en routes van 2016 kan vanaf nu via: www.leontienladiesride.nl.

  • Hardenberg Centrum
    Badhuisweg/markt/badhuisplein, Hardenberg

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Leontien Ladies Ride

Badhuisweg/markt/badhuisplein, Hardenberg

In de buurt van Leontien Ladies Ride overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod