Kunstwandelroute

Wandeltocht van 6 0f 13 kilometer langs verschillende kunstwerken

In en rond Gramsbergen kun je zondag 16 september op een bijzondere manier wandelen. De wandeltocht heeft een lengte van ongeveer 13 kilometer en voert langs bijna twintig kunstwerken. Je kunt ook een halve route lopen of de route met ongeveer 2 kilometer inkorten door het kunstwerk langs de Vecht op de Nederlands – Duitse grens over te slaan.

De tocht is speciaal uitgezet in het kader van de tiende editie van de door Stichting ProGram georganiseerde kunstmanifestatie Stedekunst, die deze dag in het centrum van Gramsbergen plaats heeft. De route voor de wandeling is af te halen in De Meiboom bij de Boomhofkerk. Starten kan vanaf 13.00 uur. In het routeboekje, mede mogelijk gemaakt door het Cogas Cultuurfonds, staan beschrijvingen van de kunstwerken, informatie over de makers en het jaartal van plaatsing. Het is

De route door het centrum, met de in 2001 voor het museum geplaatste Meiboom, als zinnebeeld van vruchtbaarheid. Andere in het oog springende kunstwerken zijn het 9.000 kilogram wegende Koekoeksklokgewicht, Hello Sailer en Skylight, de vijf vliegers van fiberglas en edelstaal die in 1999 in de boomtoppen van het Gramsberger Bosje zijn aangebracht door de Chinese kunstenaar Cai Guo-Qiang. In het Gramsberger Bosje ligt ook het opgeknapte openluchttheater, waar voor deze gelegenheid schilderijen van Gerrit Reinders zijn te zien.

  • Gramsbergen en buurtschappen
    Stationssstraat, Gramsbergen
  • Gratis

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Kunstwandelroute

Stationssstraat, Gramsbergen

In de buurt van Kunstwandelroute overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod