Kunstmanifestatie

Een dag die volledig in het teken van allerlei kunstvormen staat, beeldende kunst, muziek, zang, theater, poezie. Kijk, luister en doe mee!

De Kunstmanifestatie is de opvolger van de kunstmarkt Stedekunst, die ruim 10 jaar is gehouden in het centrum van Gramsbergen.

De kunstcommissie van Stichting ProGram heeft na een jaar adempauze flink gesleuteld aan de inhoud van het programma. Er is een expositie in de Boomhofkerk, er zijn optredens en voorstellingen in tuinen van oude stadsboerderijen en huizen in de karakteristieke Kruisstraat, er worden workshops gehouden en demonstraties gegeven, er wordt een “meesterwerk” nageschilderd, er is een kunstzinnig aanbod voor de jeugd, en een wandeling langs historisch erfgoed in en rond Gramsbergen.

Gebleven is de kunstmarkt met ongeveer 40 kramen in de straten rond de Boomhofkerk. Kunstenaars uit het hele land tonen verschillende kunstvormen, zoals schildertechnieken (acryl, olieverf, aquarel), keramiek, glasfusion, beeldhouwen, vilt en textiel, fotografie en sieraden. Tijdens de markt kan een praatje worden gemaakt met de kunstenaars en bestaat de mogelijkheid om voor een redelijke prijs een origineel kunstwerk aan te kopen.

  • diverse straten centrum
    Kerkstraat, Stationsstraat, Meiboomplein, Kruissstraat, Gramsbergen

Dit evenement is te bezoeken op:

In de buurt van Kunstmanifestatie overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod