Klassiek Concert met Carla Leurs en het Cugnon Consort

Wie kent haar niet, Carla Leurs van Maestro op de zondagavond en concertmeester en 1e violiste van het Orkest van het Oosten? Dit keer treedt zij met het Cugnon Consort bij ons op in de Reestkerk in Oud Avereest op zondag 16 februari om 15.00 uur.

Het Cugnon Consort maakt deel uit van het Cugnon Project: het is een stichting met als doel jong muzikaal talent een podium te geven temidden van professionele musici. Tegelijkertijd willen ze hun liefde voor muziek delen met hun publiek door concerten en projecten te presenteren van hoog niveau.De professionele musicus is dus dit keer Carla Leurs.
Carla is met recht een muzikale duizendpoot. Tijdens de London Proms werd haar “Engaging personality” geroemd als concertmeester van de BBC Philharmonic. Maarten ’t Hart schreef dat hij tranen in zijn ogen had tijdens Schubert’s strijkkwartet “Tod und das Mädchen”, het NRC noemde haar spel compromisloos en ontwapenend, de Seattle Times roemde haar voor haar “Deeply musical understanding” in het vioolconcert van Tsjaikovski.
Als kamermusicus werkte Carla onder meer samen met violisten Itzhak Perlman, Vilde Frang en Liza Ferschtman, cellisten Sol Gabetta, Julian Steckel en Nicolas Altstaedt, fluitist Jacques Zoon en diverse leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en de Berliner Philharmoniker. Zij was te beluisteren op het Menuhin Festival in Gstaad, Verbier Festival, Davos Festival, Delft Festival en het eerste Perlman Chamber Music Program in New York.

Vanaf 2012 was Carla concertmeester van het Orkest van het Oosten, onder leiding van Ed Spanjaard en vervulde deze rol ook als gast bij onder meer de London Philharmonic, BBC Philharmonic, het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch en het Nederlands Kamerorkest. In juni was haar laatste optreden als concertmeester. ,,Ik ga me nu vooral concentreren op soloprojecten en kamermuziek”.
Dankzij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds bespeelt Carla een prachtige viool gemaakt door Nicolas Lupot, Paris 1808.

Zij zullen werken spelen van Bruckner en Mendelsohn.

  • 16 februari 2020 15:00
  • Reestkerk
    Oud Avereest 5, 7707 PH Balkbrug
  • 15,00

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod