Kerstmarkt Balkbrug

Wie nieuwsgierig is naar het bedelaarsgesticht Ommerschans, keert zich terug in de tijd tijdens de kerstmarkt. Deze avond heeft de sfeer van de vroegere landloperskolonie in Balkbrug. Medewerkers van de kliniek en inwoners van het dorp zijn verkleed zijn als landlopers uit de tijd van het bedelaarsgesticht Ommerschans.

In Balkbrug vindt de kerstmarkt plaats op twee plekken: CTP Veldzicht en aan de Boslaan. Aan de Boslaan is de organisatie in handen van Buurtvereniging Het Eikenbos, maar ook Veldzicht organiseert een gezellige kerstmarkt.

Om beide kerstmarkten te bezoeken rijdt er een gratis stoomtreintje tussen de markten. De trein rijdt een rondje van 18.00 tot 21.00 uur tussen de Veldzichthoeve en de snackbar aan de Ommerweg. Hier is nog nog een klein eindje lopen naar de Boslaan. Op de kerstmarkt van Veldzicht staan onder andere kramen van het Thomashuis, Teun’s Hoeve, Vereniging de Ommerschans en lokale kunstenaars.  Ook de patiënten zijn druk bezig geweest om leuke (kerst)producten te maken! Naast de landlopers zijn er activiteiten die passen bij het historische karakter, zoals oud-Hollandse spelletjes, brood bakken bij het kampvuur en een speurtocht. De markt aan de Boslaan is altijd erg gezellig met allerlei lampjes in de bomen en vele kraampjes. Ook dit jaar zijn er ongeveer 50 kramen. Belangstellenden kunnen via kerstmarktbestuur@hotmail.com contact opnemen om ook een kraam te bemachtigen.

Vanwege bouwactiviteiten binnen de hekken van Veldzicht vindt de kerstmarkt dit jaar plaats bij de Veldzichthoeve, Balkerweg 80.

  • 12 december 2018 18.00
  • CTP Veldzicht en aan de Boslaan
    Balkbrug

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod