Kerstconcert Op Landgoed Vilsteren

Het Zwolse kamerkoor Musica Vocalis verzorgt een feestelijk kerstconcert op landgoed Vilsteren. Onder leiding van Raghna Wissink brengt het koor een programma met koorwerken geïnspireerd op het leven van Maria. Organist Mannes Hofsink uit Meppel verleent medewerking aan het concert.

Het leven van Maria en zeker de periode rondom de geboorte van Jezus is voor vele componisten een inspiratiebron geweest voor het schrijven van prachtige koormuziek. Een aantal van die koorwerken laat Musica Vocalis in Vilsteren horen.
Op het programma staan twee uitvoeringen van het Magnificat (de lofzang van Maria), van Orlando Gibbons en van Herbert Howells, beide met orgelbegeleiding. Ook de a capella werken op het programma vinden hun inspiratie in oude teksten over Maria en de vrucht van haar schoot en dus over het komende kerstfeest. Zo zingt het koor het Ave Maria van de Franco-Vlaamse componist Josquin Desprez, de variaties van Hugo Distler op de bekende tekst en melodie Es ist ein Ros entsprungen en de teksten van Petrarca over de Schone, Pure en Heilige Maagd op muziek van de Nederlandse componist Joop Voorn. Het concert eindigt met de intieme Hymn to the Virgin van Benjamin Britten.
De koorwerken worden afgewisseld met twee orgel intermezzi door Mannes Hofsink: Nun komm’ der heiden Heiland, Acht Variationen für Orgel, Anton Heiller (1923-1979) en Nun komm’ der heiden Heiland (BWV 659) van J.S.Bach.

Musica Vocalis is een Zwols kamerkoor bestaande uit circa 25 gevorderde zangers. De kracht van het koor ligt in het zingen van a capella repertoire, maar ook koorwerken met orkest zoals de Johannespassion, Matthäuspassion en Hohe Messe zijn hoogtepunten. Het koor bouwt concerten op rond thema’s zoals ook bij dit kerstconcert. Voor meer info over koor en dirigent zie www.musicavocalis.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren (www.landgoedvilsteren.nl). Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

  • Willibrorduskerk
    Vilsterseweg 12, Vilsteren
  • 10,00

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Kerstconcert Op Landgoed Vilsteren

Vilsterseweg 12, Vilsteren

In de buurt van Kerstconcert op landgoed Vilsteren overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod