Kerst- En Cadeaumarkt

Kerstmarkt in het centrum van het stadje Gramsbergen met ruim 70 kramen, levende kerststal en veel zang en muziek.

De kerstmarkt in Gramsbergen (Overijssel) neemt steeds grotere vormen aan. Het is de laatste jaren uitgegroeid tot een publiekstrekker van jewelste. Dat is toe te schrijven aan het sfeervolle centrum van het stadje, waarin ruim 70 kramen staan, en de uitgebreide omlijsting.

De kerstmarkt in het centrum van Gramsbergen wordt woensdag 13 december van 16.00 tot 21.00 uur gehouden. Er is een levende kerststal met vermoedelijk een echte baby als het Kindje Jezus in de kribbe, figuranten, een aantal dieren en vertellingen van het kerstverhaal. De kerststal staat op het grasveld voor de Boomhofkerk, bij de ruim tien meter hoge kerstboom die vol komt te hangen met megakerstballen.

Naast de kerststal zijn er nog tal van activiteiten. Natuurlijk is de Kerstman aanwezig en er klinkt sfeervolle muziek en zang van onder meer midwinterhoornblazers, het inmiddels befaamde Groot Gramsberger Kerstmannen Koor (GGKK) met ruim 50 zingende kerstmannen, de koren Sing & Swing en Nooit Alleen en de muziekverenigingen Harmonie Crescendo en fanfare Soli Deo Gloria. In de Boomhofkerk bespelen organisten het kerkorgel. In het museum exposeert fotoclub Fotogram met winterse foto’s en er zijn knutselactiviteiten voor kinderen.

Nadat het grote succes van vorig jaar met een uitgebreid marktparcours, hopen middenstandsvereniging EMM/MOG en Stichting ProGram ook dit jaar weer op een markt met ruim 70 standhouders. Het aanbod zal weer heel divers zijn. Kerstbomen en -ballen, kaarsen, kaarten, handgemaakte artikelen, mutsen en handschoenen, maar ook accessoires voor het interieur en leuke hebbedingetjes. Aan de inwendige mens is ook gedacht. Niemand hoeft thuis te eten want er zijn winterse gerechten zoals stamppot, erwtensoep en broodjes rookworst, en winterse dranken zoals warme chocolademelk en glühwein.

www.gramsbergen.nl/evenementen

  • Centrum Gramsbergen
    Stationsstraat, Voorstraat, Meiboomplein, Gramsbergen
  • Gratis

Dit evenement is te bezoeken op:

In de buurt van Kerst- en cadeaumarkt overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod