John-F Klaver Blues & Beyond workshop

Winnaar van de Dutch Bluesaward ‘Beste NL-bluesgitarist’ John-F Klaver komt 21 maart een masterclass verzorgen. Onder de titel ‘Blues & Beyond’ worden de speeltechnieken van moderne bluesgitaristen, zoals Robben Ford en Matt Schofield, geanalyseerd en uitgelegd. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om misschien wel mee te spelen met John.

John begon op zijn 11de met gitaarspelen en de eerste gitaarinstructie-videoband die hij zag was ‘Blues & Beyond’ van Robben Ford en dit zette iets in gang wat tot de dag van vandaag nog steeds in beweging is, namelijk het beter worden in de kunst van het gitaarspelen en het verweven van blues- en jazzmuziek.

Nu heeft John inmiddels ook instructie-video’s uit, zoals: Blues Masterclass: Harmonic Soloing – John F Klaver!

In de live-masterclasses wordt hier gebruik van gemaakt en zien en horen deelnemers hoe ze uit de pentatonische box kunnen komen en hoe er meer vanuit de akkoorden gespeeld kan worden in solo’s. Met niet al teveel theorie, maar door eenvoudige voorbeelden is hierin al vrij snel resultaat te behalen en zullen solo’s nog verfijnder gaan klinken.

Daarnaast worden verschillende speeltechnieken gedemonstreerd, het belang van ritme en frasering benadrukt en is er uitleg hoe solo’s onderdeel zijn van een muziekstuk.

Entreeprijs is 12 euro inclusief het nieuwe album ‘Organic & Sustainable Sessions Vol.1’! Er zijn 35 kaarten beschikbaar, wees er snel bij!

  • 21 maart 2020 15:00
  • Theater Dina
    Moerheimstraat 144, Dedemsvaart
  • 12,00

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod