Joe Robinson in Theater Dina

De uit Australië afkomstige topgitarist Joe Robinson heeft bereikt waar maar weinig muzikanten van kunnen dromen. Robinson wordt beschouwd als uniek getalenteerd en virtuoos gitarist/singer-songwriter. Hij balanceert tussen de instrumentale muziek, die hem in de spotlight zette.

In het spoor van zijn grote voorbeelden Tommy Emmanuel en Chet Atkins maar opvallend is ook zijn ontwikkeling naar een unieke fusie van rock, blues, jazz en R&B, in een geheel eigen stijl. Vaag herinnert hij daarbij aan Eric Clapton en John Mayer en zijn fenomenale gitaarspel ondersteund vaak zijn prachtige stemgeluid. Het is dan ook niet zo gek dat hem een grote toekomst voorspeld word.

Af en toe komt het voor dat jonge gitaristen vroeg in hun loopbaan de aandacht weten te trekken van muziekliefhebbers en dit ook vast weten te houden. Joe Robinson is zo’n zeldzaam talent. Op 9-jarige leeftijd begon Joe met het spelen van gitaar en stopte met pianolessen. Al snel verliet hij zijn gitaarleraar en begon zichzelf te onderwijzen, waarna hij op 13-jarige leeftijd de Australian National Songwriting Competition won. In 2008 won hij op 16-jarige leeftijd Australia’s Got Talent. Toen hij net 17 jaar was bezocht hij onze winkel en keken we verbaasd toe hoe dit mega talent het beste uit elk instrument haalde.

Joe tourde afgelopen jaren door Noord-Amerika, China, Japan, Europa en Australië waar hij speelde op festivals en in clubs, zowel solo als samen met o.a. Tommy Emmanuel en met Robben Ford in de band Guitar Army. Met zijn virtuositeit op zowel elektrische als akoestische gitaar, bemachtigde Joe een felbegeerde #1 plek in Australian Guitar Magazine’s Top 50 van beste gitaristen.

  • 24 oktober 2019 20:00
  • Theater Dina
    Moerheimstraat 144, 7701 CJ Dedemsvaart
  • 20,00

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod