Introdans

Introdans staat voor hartstochtelijke, wervelende producties die de zwaartekracht tarten en de kijker als het ware ‘optillen’. Met dans, muziek, licht en een bijzondere vormgeving creëert Introdans inspirerende totaalervaringen, die u meevoeren naar nieuwe, magische werelden. Inleiding om 19.15 uur

Nog nooit bij Introdans geweest? Probeer het eens. Wij garanderen dat u vol verwondering het theater verlaat!

In MONUMENTAAL krijgt die magie nog een extra glans, want Introdans viert feest. Met uiterst gevarieerde, maar altijd zeer toegankelijke programma’s wordt stilgestaan bij het 45-jarig jubileum van Introdans en de verjaardagen van Jiří Kylián (70) en Hans van Manen (85). Onder meer met een vierluik van monumentale choreografieën:

Lieder Eines Fahrenden Gesellen
Kylián weet in vijf uitzonderlijk geïnspireerde duetten de uiteenlopende stemmingen en emoties tot uitdrukking te brengen, van pril geluk en liefdesvreugde tot melancholie, jaloezie en doodsverlangen.

Memory of a Shape
Deze Nederlandse première is een uiterst dansant, sterk ritmisch spitzenballet, waarin het monumentale decor en de prachtige videobeelden van Dietmar Janeck een belangrijke rol spelen.

Canto Ostinato
In de voor Lucinda Childs kenmerkende mathematische stijl verbeelden twee koppels de gelijknamige repetitieve, hypnotiserende muziek van Simeon ten Holt: het ene moment kalm voortschrijdend, het andere losbarstend in krachtige danssalvo’s.

Concerto
Met uiterst kleine variaties en verschuivingen creëert Childs een caleidoscopisch juweel: op het oog heel eenvoudig, maar o zo geraffineerd en meesterlijk.

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Introdans

Badhuisplein 3, 7772XA Hardenberg

In de buurt van Introdans overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod