Internationale Vechtrace 2019

De Vechtrace is een internationale roeiwedstrijd tegen de klok op de Vecht tussen Laar in Duitsland en de Haandrik bij Gramsbergen op de eerste zaterdag van oktober. De boten (skiff, dubbeltwee en vier met stuurman) proberen de afstand van ruim vijf kilometer zo snel mogelijk te overbruggen. De snelste boten doen dit binnen een half uur.

De Internationale Vechtrace is een tijdrace over 5 kilometer voor skiff, (mix-)dubbeltwee, gestuurde dubbelvier, gestuurde boordvier en gestuurde C-vier. Internationaal vanwege het deelnemersveld en het parcours: de start is in Duitsland, de finish in Nederland. De wedstrijd wordt geheel gevaren over het prachtige roeiwater van de rivier de Vecht en is befaamd om de gemoedelijke sfeer, de goede catering en het sfeervolle onderkomen bij Roeivereniging Salland. Bootsclub Nordhorn is mede-organisator van deze wedstrijd.

Naast roeiers uit eigen land worden er ook dit jaar weer boten uit Duitsland en Engeland verwacht. Vorig jaar, bij de jubileumeditie, deed Olympisch kampioene Ilse Paulis mee. Het is nog niet bekend of deze toproeister, die het roeien leerde op het kanaal en de Vecht, ook dit jaar aan de start verschijnt.

  • 5 oktober 2019 09.00
  • Roeivereniging Salland
    Kanaaldijk West 2a, 7783 DB Gramsbergen

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod