Historische reis door de regionale Joodse werkkampen

Historische reis door regionale joodse werkkampen

Door historicus Lion Tokkie

Voor het goede doel InBeeld organiseert Lionsclub Vechtdal een Historische reis door verschillende regionale Joodse werkkampen met de titel van werkkampen tot Auschwitz.

Historicus Lion Tokkie geeft een voorstelling over het leven in Joodse werkkampen waaronder kamp Molengoot, kamp De Vecht, kamp Kloosterhaar en strafkamp Erica. Wat betekenen de werkkampen voor de Jodenvervolging en haar gevolgen na de oorlog? De vader van Lion Tokkie heeft in het werkkamp Kremboong gezeten. Hij doet al meer dan 12 jaar onderzoek naar de Joodse werkkampen. Waar mogelijk worden paralellen getrokken met de oorlog in Oekraïne. Het verhaal wordt ondersteund met persoonlijke verhalen van slachtoffers en (aangrijpende) beelden. Want het is duidelijk dat vrijheid nog altijd niet vanzelfsprekend is.

InBeeld

De opbrengst van deze avond gaat naar het goede doel InBeeld.
InBeeld is de grootste koffiekamer in de gemeente Hardenberg waar er voor iedereen plek is. Er is echter te weinig ruimte en geld om een goede keuken te plaatsen. De gasten van InBeeld hebben wel de behoefte om regelmatig samen te koken en te eten. Een mobiele kookunit zou daarvoor een mooie oplossing zijn. Door elektrisch te koken kunnen zij een mobiele kookunit realiseren. Lionsclub Vechtdal zet zich daarom graag in om het benodigde bedrag hiervoor in te zamelen.

www.lionsvechtdal.nl
www.inbeeldhardenberg.nl
www.dewortelvangras.nl

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod