Help De Boswachter 1 Maart

Help de boswachter en word een Koppelranger!

Op woensdagmiddag 1 maart van 14.00-15.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.

Naast De Koppel en aan de Vecht liggen de Koppeltuinen. Daar komen allerlei soorten planten voor. Maar er waaien ook zaden in van bomen. Daardoor komen er steeds meer jonge boompjes tussen de planten. Als je die maar laat groeien, veranderen de Koppeltuinen langzamerhand in bos en verdwijnen die planten.

Daarom kun je de boswachter helpen die jonge boompjes daar weg te halen. Kleintjes kun je met de hand eruit trekken, en de andere met de steekschop eruit spitten. Hoe meer kinderen daarbij helpen, hoe meer boompjes er kunnen worden weggehaald. En naar leuke natuurverrassingen wordt natuurlijk ook gekeken. Je krijgt na afloop een stempelkaart mee met jouw naam erop en een stempel.

Kom jij ook de boswachter helpen? Trek warme kleren aan en draag laarzen of stevige schoenen, dat allemaal lekker een beetje vuil mag worden. De boswachter zorgt voor steekschoppen en kleine werkhandschoenen. Help je ook mee? Bel voor informatie en om je op te geven naar De Koppel (0523) 273 388 of doe dat via info@dekoppel.com. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen!

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur en in de weekenden van 13.00-16.00 uur.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Hier bevindt zich ook het Startpunt duurzaam Hardenberg met een informatieve expositie. Op aanvraag is kosteloos advies van een duurzaamheidsgids mogelijk.

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Dit evenement is te bezoeken op:

In de buurt van Help de boswachter 1 maart overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod