Grote Nostalgische Oogstdag Met Stokdorsen Kampioenschappen

Een beleving voor jong en oud, zie uitgebreide beschrijving. Voldoende en gratis parkeren. Vanaf het infocentrum in Hardenberg en het Infocentrum in Gramsbergen zijn gratis fietsroutes af te halen naar het Oogstterrein. Oogstdag op 5 Augustus 2017, Landgoed De Groote Scheere, 7779DE Holthone met de Boer als gastheer en Overijsselse kampioenschappen stokdorsen en ’s morgens de wandeltocht over het landgoed (7, 14 km)

Oogstdag op 5 Augustus 2017, Landgoed De Groote Scheere, 7779DE Holthone met de Boer als gastheer en Overijsselse kampioenschappen stokdorsen en ’s morgens de wandeltocht over het landgoed (7, 14 km)
De Historische Culturele Kring Gramsbergen/de Krim houdt op zaterdag 5 Augustus 2017 haar 22-ste traditionele Oogstdag op het landgoed “De Grote Scheere”.
• Dit steeds groter groeiend evenement waarbij het traditioneel oogsten en verwerken van rogge centraal staat, trekt inmiddels duizenden bezoekers. De rogge wordt handmatig gemaaid met zicht, zeis, met paardenkracht, verschillende machines en gedorst met een dorsmachine uit vroegere tijden. Dit jaar vindt er een bijzonder evenement plaats, namelijk de Overijsselse kampioenschappen stokdorsen. Uit de hele provincie doen teams mee. In totaal 7 teams zullen strijden om de eer. Wedstrijdschema:
1. Heren Almelo 11.15-11.45 uur
2. Wendezoele 11.45-12.15 uur
Pauze 12.15-12.45 uur
3. Dames Almelo 12.45-13.15 uur
4. Heren Bornerbroek 13.15-13.45 uur
5. Heren Haarle 13.45-14.15 uur
6. Dames Bornerbroek 14.15-14.45 uur
7. Heren Raalte 14.45-15.15 uur
Ook dit jaar voor het eerst “de boer als gastheer”. Deze vereniging presenteert de agrarische sector in het Vechtdal. En niet te vergeten HARP, het aangespannen recreatiepaard, met rondritjes in de directe omgeving. HARP is met verschillende voertuigen aanwezig. Verder zijn er dieren rondom de boerderij, zoals cavia’s, konijnen, kippen, schapen die geschoren worden en het gewicht van een kalfje kan geraden worden.
Er zijn plm. 40 standhouders die hun waar aanbieden voor informatie, demonstraties oude ambachten en streekeigen producten. Ook de bakkers zijn dit jaar weer aanwezig met hun hout gestookte oven met het heerlijk verse brood. Wie van tractoren houdt, kan zijn hart ophalen. Van heinde en verre komen ze ’s morgens aantuffen naar Holthone. De lekkere pannenkoeken van de Oogstdag zijn inmiddels in heel Overijssel en Drenthe bekend. Wat is er lekkerder dan een versgebakken pannenkoek op het roggeland?
En niet te vergeten de lekkere hamburgers, die door de dames worden bereid. Onder het genot van een drankje kan men genieten van de blaaskapel uit Ane, de accordionspelers en de SjompieSingers. Verdere info op: www.beleefhetvechtdal.nl

  • 2,50

Dit evenement is te bezoeken op:

In de buurt van Grote Nostalgische Oogstdag met stokdorsen kampioenschappen overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod