Gramsberger Torentocht is vooral genieten voor de wandelaars.

De uit 1776 daterende toren bij de Boomhofkerk staat symbool voor de wandeltochten die zaterdag 30 maart rond Gramsbergen worden gehouden. Er zijn geheel bepijlde routes van 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer en de wandelaars krijgen bij de start in MFC De Binder (Hattemattestraat) een uitgebreide beschrijving mee.

Het is onderweg genieten voor de wandelaars. De routes gaan over verharde wegen en onverharde paden door de natuurrijke buurtschappen rondom Gramsbergen zoals Den Velde, Loozen, Holtheme en Radewijk, weilanden en bossen en akkers. Er is onderweg veel aandacht voor beleving. De rivier de Vecht, die bij Gramsbergen vanuit Duitsland ons land binnenstroomt, speelt dit jaar een belangrijke rol. Bij deze achtste editie van de Torentocht stappen de wandelaars in boten voor een korte vaartocht over de Vecht. Daarna wordt de route te voet vervolgd.

Je wandelt een stuk langs de Vecht, loopt over boerenerven en door stallen waar de koeien aanmoedigend staan te loeien en bezoekt een in werking zijnde korenmolen en een ambachtelijke bierbrouwerij. Dat is nog niet alles, want je kunt meedeinen op de muziek van onder meer een dweilorkest. Om op adem te komen zijn er onderweg voldoende rustpunten (met sanitaire voorziening), om de benen te strekken en waar de koffie klaar staat, maar waar ook een kop soep en een broodje verkrijgbaar is.

De Gramsberger Torentocht begon in 2012 met 583 wandelaars en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse wandelevenementen in de provincie Overijssel, zo blijkt uit cijfers van de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond (KWBN). Vorig jaar kwam een recordaantal van 1405 wandelaars aan de start.

Voor meer informatie
www.gramsbergen.nl/evenementen

  • Gramsbergen en buurtschappen
    Hattemattestraat 3, 7783 BM Gramsbergen
  • 5,00

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Gramsberger Torentocht

Hattemattestraat 3, 7783 BM Gramsbergen

In de buurt van Gramsberger Torentocht overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod