Fruitbomen Enten

De Noordelijke Pomologische Vereniging houdt een entmiddag bij De Koppel. Deze dag is vooral bedoeld voor mensen die van hun geliefde oude fruitboom een nieuwe afstammeling willen hebben.

Heeft u altijd al uw eigen, te oude vruchtdragende fruitboom willen vermeerderen? Op deze middag kan die wens in vervulling gaan. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.
De zeer ervaren mensen van de Noordelijke Pomologische Vereniging staan voor u klaar om voor u een ent te maken. Voor het laten vergroeien van de ent met de onderstam is het cruciaal dat de groeilagen van beide precies op elkaar aansluiten. De groeilaag is een slechts enkele cellen dik laagje tussen het hout en de bast. De pomologen zijn hier zeer bedreven in! U kunt zelf meegebracht enthout van uw oude fruitboom laten enten op deze middag. Daarnaast is er een ruim assortiment oude appel-, peren- en pruimenrassen, waaruit u een keuze kunt maken.

Wanneer u zelf enthout meeneemt naar De Koppel om te laten enten, let er dan op dat het 1-jarig hout is dat vorig jaar is gegroeid. Dus hout dat aan het eind van de takken is gegroeid of bovenin de boom of gewoon een waterlot. Onderstammen en entmateriaal zijn ruim aanwezig. Meer informatie over enten op www.pomoloog.com.

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Fruitbomen Enten

Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg

In de buurt van Fruitbomen enten overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod