Fruitbomen Enten

Uw eigen fruitboom geënt of een nieuwe te koop. Een bijzondere entmiddag voor mensen die van hun geliefde oude fruitboom een nieuwe afstammeling willen hebben of juist een nieuwe willen planten.

Heb je altijd al een jonge boom willen hebben van je oude vruchtdragende fruitboom? Deze zaterdagmiddag kan jouw wens in vervulling gaan. Belangstellenden zijn welkom vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur.

Al onze fruitbomen worden geënt. Waarom is dat eigenlijk? En hoe gaat dat enten in zijn werk? De pomologen van de Noordelijke Pomologische Vereniging kunnen je alles vertellen over dit onderwerp en staan voor je klaar om een ent te maken. Het is zelfs mogelijk door je zelf meegebracht enthout van jouw oude fruitboom te laten enten. Ook is er een ruim assortiment oude appel-, peren- en pruimenrassen waaruit je een keuze kunt maken.

Let op: enten kan alleen op eenjarig hout! Dus hout dat aan het eind van de takken is gegroeid of bovenin de boom of gewoon een waterlot. Onderstammen en entmateriaal zijn ruim aanwezig. Je betaalt € 3,- voor elke ent die gemaakt wordt. Een interessante middag, waarbij je van harte welkom bent. Alleen kijken mag ook!

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Fruitbomen Enten

Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg

In de buurt van Fruitbomen enten overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod