Ezeltrektocht Voor Kinderen En Ouders

Vind je ezels leuk? Houd je van dieren en de natuur? En van kamperen en vuurtje stoken ? Met een echte ezelskaravaan op vakantie door het prachtige Overijssel.

Het is een tocht waarvan je erg zult genieten en veel plezier zult hebben, door een schitterend deel van Nederland met heel veel mooie natuur. Eenvoud, samenwerking met dieren en een leuk g(ezel)schap in een mooie omgeving. Het wandeltempo van de ezels is lekker rustig. En we gaan ook picknicken en zwemmen onderweg.

De route gaat op de eerste dag via het mooie Vechtdal naar Diffelen. Op dag 2 maken we een rondwandeling naar een mooie zwemplek. Via rivierduinen, mooie heidegebieden en bossen gaan op de derde dag weer terug naar ons beginpunt. We lopen zoveel mogelijk over zandwegen en leuke wandelpaadjes, maar in Nederland is soms een stuk asfalt niet te vermijden. Op dag 1 en 3 lopen we ongeveer 15 km, dat is met ezels ongeveer 5 uur lopen. Voor de jongsten is dat misschien wat ver, maar daar hebben we een oplossing voor.
Overnachten en eten
We kamperen 2 nachten op natuurcamping de Klashorst, http://www.campingdeklashorst.nl/
Het is net alsof we midden in het bos kamperen. We staan daar op een schitterend groepsterrein met de ezels naast ons en we mogen sávonds vuur maken.
De ezels dragen de lunch en de spullen die je voor onderweg meeneemt. De grote bagage voor het kamperen gaat met een auto. Voor inkopen van ontbijt, lunch en avondeten wordt gezorgd. Het koken doen we samen. Je krijgt eenvoudige en gezonde vegetarische maaltijden, met biologische groenten. Voor de niet-vegetariers kopen we wat worst of blikjes vis.
Deze tocht is geschikt voor kinderen/tieners van ongeveer 6 -14 jaar en hun ouders (of grootouders/ pleegouders/begeleiders). Je loopt altijd in de groep met de ezels mee en je mag om de beurt zelf de ezels leiden. Het maximum aantal deelnemers is 12 en dan gaan er 4 ezels mee. Van de deelnemers wordt verwacht dat je meewerkt aan de dagelijkse werkzaamheden zoals koken, de afwas, opruimen, vuur stoken en het verzorgen van de ezels.

  • 296,00

Dit evenement is te bezoeken op:

In de buurt van ezeltrektocht voor kinderen en ouders overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod