Expositie onvoltooid verleden

Met vertraging van enkele maanden is het toch gelukt om de expositie ,,Onvoltooid verleden’’ te realiseren. In dit kunstproject in het kader van 75 jaar vrijheid, staat het voormalige pand aan de Voorstraat 18 centraal waarin de Joodse familie Leman woonde.

Het gezin Leman had er een slagerij. Het voltallige gezin is weggevoerd door de bezetter en overleefde de oorlog niet. Augustus 1942 zijn ze allen vermoord in Auschwitz. Initiatiefnemers Gert Gerritsen en Wil van der Linden (HardenbergArt) wilden vooral in woord en beeld een eerbetoon aan de familie Leman en alle Hardenbergers die de oorlog niet hebben overleefd. Ze gaven drie kunstenaars de opdracht het verhaal van de Voorstraat op hun manier te vertellen.

Kunstenaar/fotograaf Corine Aalvanger heeft met jongeren uit het basis- en voortgezet onderwijs een project samengesteld door middel van o.a. fotografie en internet, met als doel dat jongeren zich bewust worden van wat ‘vrijheid’ inhoudt, zowel vroeger, nu en in de toekomst. De resultaten van dit project vormen een onderdeel van de expositie.

Op 3 juli werd deze expositie officieel geopend. De expositie te zien tot en met 31 augustus 2020 in het LOC in Hardenberg. In verband met corona zijn er aangepaste openingstijden: van woensdag tot en met vrijdag van 14 tot 17 uur. HardenbergArt is gevestigd aan de Parkweg 1-4.

 

Op de kaart

Expositie onvoltooid verleden

Parkweg 1-4, Hardenberg

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod