Expositie Ingrid Mertens

In het Anjerpunt van Hoonhorst/zaal Kappers exposeert elke twee maand een kunstenaar uit het Vechtdal. In de maanden januari en februari vindt u er acrylschilderijen in gemengde techniek van Ingrid Mertens.

Uitgangspunt van het werk van Ingrid is “tijd” en herinneringen aan “verleden tijd”. De werken zijn veelal ontstaan vanuit een combinatie van technieken als acryl, collage, foto transfer, textiel en draad. Ingrid gebruikt minimaal kleur, wat soms een transparant effect oplevert. Weinig kleur versterkt de melancholie van een herinnering. Herinneringen die een glimlach ontlokken. Vaak laat het beeld ruimte aan eigen invulling of interpretatie.
Werken van Ingrid waren eerder te zien in exposities in o.a.Klarenbeek, Roden, Rotterdam , Zwolle, Loenen, Amsterdam, Leeuwarden, kunstmoment Diepenheim en tijdens de kunstroute rondom Dalfsen.

Ingrid Mertens woont en werkt sinds enkele jaren in Hoonhorst. Haar atelier I’M is prachtig gelegen in de vrije natuur van het Vechtdal. Het uitzicht aan alle kanten naar de natuur is een bron van rust en inspiratie. In haar atelier geeft Ingrid cursussen en workshops in de getoonde technieken. Werk van cursisten is tijdens de kunstroute rondom Dalfsen te zien in de Potstal in Hoonhorst. Daarnaast is Ingrid docente beeldende vorming aan een MBO opleiding.
Zij heeft de opleiding tekenen/textiele werkvormen gevolgd aan de lerarenopleiding, gevolgd door lessen bij Academie Minerva in Groningen en particuliere docenten.
Voor meer informatie over haar werk, exposities, cursussen en workshops, zie www.ingridmertens.nl

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Expositie Ingrid Mertens

Kerkstraat 7, 7722LR Hoonhorst

In de buurt van Expositie Ingrid Mertens overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod