Expositie Claudia van de Leur

In de Reestkamer is een expositie van houtsneden en tekeningen van Claudia van de Leur onder de titel "Groen met vleugels" Geopend op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur van 1 mei tot 3 juli.

Claudia is geboren en opgegroeid in Scheemda, Oost-Groningen. Fietsend door het lege landschap naar de middelbare school in Winschoten is daar haar interesse voor verre weidse landschappen begonnen.
Na haar studie aan academie Minerva heeft ze tien jaar voor verschillende architectenbureaus gewerkt als grafisch vormgever. In 2008 begon ze als zelfstandige met Cleur, illustratie & ontwerp. In die jaren groeide daarnaast haar belangstelling voor grafiek, in de zomer van 2013 volgde ze een zomercursus Grafiek aan de Klassieke Academie in Groningen. Het was een hele intensieve en leerzame week, waarin ze ontdekte dat bij de houtsnede haar hart ligt. De focus is nu verschoven van ontwerp werk naar vrij werk.
De dingen die mij onderweg inspireren of verwonderen probeer ik te vangen in een beeld, om iets van deze verwondering te bewaren en te delen met anderen. De onderweg verzamelde beelden verwerk ik vervolgens in gedetailleerde potloodtekeningen en houtsneden.”
Deze houtsneden maakt Claudia van de Leur volgens de reductiemethode. Hierbij wordt één houtplaat gebruikt voor een prent in meerdere kleuren. Het is een proces van afwisselend drukken en snijden waarbij ze van te voren de oplage bepaalt. Een prent begint met het drukken van de lichtste kleur, vervolgens snijdt ze de delen die deze lichte kleur moeten houden weg. Om vervolgens met een iets donkerder kleur te drukken, de 2e drukgang. Dit proces wordt herhaald totdat de prent klaar is. Haar houtsneden hebben gemiddeld 12 tot 15 drukgangen. Claudia houdt van het trage proces van de houtsnede en de aandacht die het gutsen van de houtplaat vraagt. Het geeft rust die ook in de door haar gekozen onderwerpen is terug te vinden.
Claudia van de Leur is zelf aanwezig op 1 mei, 29 mei en 3 juli.
Reestkamer, Oud-Avereest 5, Balkbrug za, zo 14-16 uur, 1 mei t/m 3 juli 2022
Tickets koop je hier.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod