Erwin Java’s Travel Party ft. Sean Webster

Bluesliefhebbers opgelet! Gitarist Erwin Java brengt een heus rondtrekkend bluesgezelschap naar Dedemsvaart. Zijn Travel Party bestaat uit vaste bandleden Guus Strijbosch op bas, Marcel Wolthof op drums en Bas Mulder op toetsen. Ook zanger / gitarist Sean Webster (UK) sluit speciaal voor deze gelegenheid aan.

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van o.a. White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en 25 jaar lang van Cuby & the Blizzards. Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 medeoprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Vanwege andere uitdagingen verliet Java deze band in 2018.

In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum ‘Keepin’ It Real’ uit, met daarop Java’s visie op tien klassiekers uit de blues historie.
Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. Vanwege de corona lockdown ging er een streep door zeker 35 shows, waaronder de reünie met The Blizzards (met Waylon als gastvocalist) op het Holland International Blues Festival in Grolloo.

Na de corona versoepelingen startte Java zijn ‘After Lockdown Travel Party’ waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen 20x kriskras door Nederland optrad voor uitverkochte zalen met publiek op 1,5 meter. Uit dit project is ‘Erwin Java’s Travel Party’ ontstaan.

Een van de bezettingen was met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976). Hij staat Java’s Travel Party bij in zowel stukken van ‘Keepin ’it Real’ als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre. Webster is gezegend met een karakteristieke rauwe stem en heeft een patent op melodieus, bluesy gitaarspel. De rest van de band bestaat uit muzikanten die Java op ‘Keepin’ it Real’ hebben begeleid. Kortom: een bijzondere avond vol blues van hoge kwaliteit!

Kaartverkoop: www.gashouder-dedemsvaart.nl.

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Erwin Java’s Travel Party ft. Sean Webster

Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart

In de buurt van ERWIN JAVA'S TRAVEL PARTY ft. SEAN WEBSTER overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod