Earth Hour

Geef de aarde door

Als natuuractiviteitencentrum in de gemeente Hardenberg houdt De Koppel zich bezig met de flora, fauna en het milieu in het Vechtdal, maar ook daarbuiten. In het kader daarvan, vraagt zij aandacht voor ‘Earth Hour’. Deze wereldwijde campagne van het Wereld Natuur Fonds (WNF) vindt jaarlijks plaats.
Staat Earth Hour al in jouw agenda? Dan doen namelijk miljoenen mensen, gemeenten en bedrijven in meer dan 175 landen om 20.30 uur één uur lang het licht uit om te laten zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden. Doe mee ook mee!

Een uur voor de natuur
Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur én voor onszelf. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur. Ook natuurrampen door extreme hitte en neerslag komen steeds vaker voor. Tijdens Earth Hour vraagt het WNF over de hele wereld op een symbolische manier aandacht hiervoor. Vind jij de toekomst van de aarde ook belangrijk? Doe dan, net als vele anderen, op 24 maart om 20.30 uur een uur lang het licht uit. Voor deze activiteit vragen we juist niet naar De Koppel te komen, maar zelf actie te ondernemen. Schuif thuis, of bij familie of buren aan tafel, doe een spel, ontsteek een kaarsje, maak het gezellig en heb het over wat je kunt doen om klimaatverandering tegen te gaan.
Geef de aarde door. Ook ná Earth Hour!

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Earth Hour

Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg

In de buurt van Earth Hour overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod