Dion Triathlon Hardenberg

Op 9 juli 2016 wordt de eerste Dion Triathlon Hardenberg georganiseerd. Op een prachtige locatie aan de rand van Hardenberg kunnen de deelnemers meedoen aan diverse afstanden.

Bekijk de website van dit evenement

1/8 triathlon: 500 meter zwemmen, 20 fietsen, 5 km hardlopen
1/4 triathlon: 1 kilometer zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen

Liever de onderdelen verdelen, dat kan ook door je aan te melden als duo of trio.
De inschrijvingen lopen via de Nederlandse Triathlon Bond. Klik hier om in te schrijven.

Zwemmen in de Vecht
Het zwemmen vindt plaats in het water van de schitterende Vecht. Tussen de Vechtbrug en de Amaliabrug wordt een route uitgezet van 250 meter. De deelnemers zwemmen eerst 250 meter tegen de stroom in en kunnen na het ronden van de boei 250 meter terug naar de wisselzone. Deelnemers aan de kwart triathlon zwemmen dit stuk twee keer.Als toeschouwers kun je de zwemmers prima volgen, want langs de Vecht zijn terrasjes en loopt ook de sportboulevard. Dus de volle lengte van de baan is prima te overzien. Deze prachtige ambiance is een perfect start van deze 1e  Dion Triathlon.
Fietsen op een ideale locatie voor de tijdrijders
Na het verlaten van de wisselzone gaat het fietsparcours over de dijk, vervolgens onder de N34 door en dan via de woonwijk de Marslanden naar het landelijke Collendoorn. Na 2 km fietsen komen de fietsers op een ronde van ongeveer 9 kilometer.Deze ronde is ideaal voor fietsers die optimaal gebruik willen maken van hun tijdrithouding. Lange stukken over goede wegen. De deelnemers aan de kortste afstand leggen twee ronden af en de deelnemers aan de langste afstand 4 ronden. Na het afleggen van de ronden wordt er weer 2 km teruggefietst naar de wisselzone waarbij de toeschouwers de fietsers over de dijk kunnen zien terugkomen.
Lopen rondom het centrum
Het lopen vindt plaats in het centrum van Hardenberg tegen het winkelgebied aan. Zoals het er nu naar uitziet is het parcours 2,5 km lang en wordt er gefinisht in het centrum.
Kijk voor meer informatie op www.triathlonhardenberg.nl
  • Dion Triathlon Hardenberg
    Hardenberg

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Dion Triathlon Hardenberg

Hardenberg

In de buurt van Dion Triathlon Hardenberg overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod