Cursus Botanisch Tekenen In De Tuinen Mien Ruys

Op deze dag wordt een workshop botanisch tekenen met tekenpen (of goede fineliners) gegeven. De workshop is bedoeld voor beginners, maar ook degenen met tekenervaring of gevorderden die met de techniek kennis willen maken, zijn welkom. Het onderwerp van deze dag is tulpen en tulpenbollen.

Op deze dag wordt een workshop botanisch tekenen met tekenpen (of goede fineliners) gegeven.

Deze workshop is bedoeld voor beginners, maar ook degenen met tekenervaring of gevorderden die met de techniek kennis willen maken, zijn welkom.
Het onderwerp van deze dag is tulpen en tulpenbollen. In de Tuinen staan de tulpen in april volop in bloei, maar ook de bollen kunt worden getekend. Met behulp van transparant papier en de lichtbak ga je op zoek naar een goede compositie binnen een cirkel. Er wordt gebruik gemaakt van de “stippeltechniek”.

De workshops worden gegeven door Eline de Jong, werkend lid van de VBKN en docent tekenen in het voortgezet onderwijs. Meer informatie over de VBKN en Eline de Jong is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl en www.elinedejong.nl.

We tekenen óf buiten, óf in het “Kenniscentrum”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst:
Je kunt je eigen materiaal meenemen:
– potloden: H, HB of een vulpotlood
– puntenslijper
– gum: kneedgum en een goede plastic gum
– schetspapier: kopieerpapier of bijvoorbeeld Canson 90 gms croquis
Ieder ander schetspapier dat u al heeft, voldoet.
– tekenpapier: Bristol 205 gms, of vergelijkbaar glad papier
– transparant papier
– goede fineliners van verschillende diktes of Rotring/Aristo technische tekenpennen.
Eventueel: vergrootglas, passer.

Je kunt bij aanvang van de workshop een speciaal samengesteld pakket aanschaffen voor € 15,–. Het pakket bestaat uit een set van 6 Staedtler fineliners van verschillende diktes, 2 vellen schetspapier, een vel transparant papier, en vel Bristol en een vel Schoellershammer, beide 24/32. Wilt je bij de aanmelding aangeven of je een materiaalpakket wilt aanschaffen?

U kunt zich voor de workshop opgeven bij Eline de Jong, , tel. 06-12948195

Deelnemers aan de workshop kunnen betalen door overmaking van het cursusgeld aan Stichting Tuinen Mien Ruys: Rabobank IBAN: NL50 RABO 0312 9215 43 o.v.v. Workshop Botanisch tekenen.

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Cursus Botanisch Tekenen In De Tuinen Mien Ruys

Moerheimstraat 84, 7701CG Dedemsvaart

In de buurt van Cursus Botanisch Tekenen in de Tuinen Mien Ruys overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod