Concert met het Volkmann Trio

Het mag weer en dus organiseert SKOA een spetterend concert met piano en zang (Valentina Tóth), viool (Coraline Groen) en cello (Jobine Siekman). Zij spelen werken van Haydn en Schubert: onder andere Der Erlkönig in eigen Nederlandse bewerking.

Concert met het Volkmann Trio op 20 februari as in de Reestkerk in Oud Avereest.

“Wie de hoop heeft verloren, heeft alles verloren’’.
Met dit motto in de oren organiseert Stichting Kamermuziek Oud Avereest voor zondag 20 februari opnieuw een klassiek concert, dit maal met drie mooie talentvolle jonge vrouwen die ieder voor zich hun sporen op muzikaal maar ook op theatraal gebied hebben verdiend.

Coraline Groen (viool)
Coraline Groen (1999) speelt viool en was winnares van de Oskar Back Prijs en publieksprijs van het Nederlands Vioolconcours 2020: ‘zeer stijlbewust, gevoel voor de lange lijn, lef om de meest ingetogen klanken te produceren, eigenzinnige cadensen, en een spannend en edel spel’, aldus de jury. In 2019 behaalde zij haar masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium met een tien . Als veelgeprezen kamermusicus is Coraline regelmatig te gast op festivals als het Internationaal Kamermuziekfesival Utrecht. Sinds 2020 is zij actief als tweede violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Jobine Siekman (cello)
Jobine Siekman speelt cello. Zij is een gepassioneerd kamermusicus en geeft met het StringWood Ensemble, het Alkyona Quartet, het Chloé Trio en het Volkmann Trio natuurlijk, regelmatig concerten in Nederland en Engeland. Haar cello heeft ze in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Ze beperkt zich niet alleen tot klassieke muziek, maar speelt ook in de Zuid-Amerikaanse band Quimantu; daarnaast speelt zij solo barokcello en in ensembles. U kunt haar hier beluisteren.

Valentina Tóth (zang en piano)
Tenslotte Valentina Tóth (1996). Valentina Tóth studeerde acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) in Brussel. Daarnaast studeerde ze klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Als actrice en theatermaker is ze sinds haar afstuderen actief in Nederland en Vlaanderen. Als pianiste was ze te zien in het TV-programma De Tiende Van Tijl (NPO2), waar ze de vaste huispianiste was tijdens seizoen 3, 4 en 5. Daarnaast zingt ze ook graag en houdt ze zich bezig met het lied – soms maakt ze eigen herwerkingen van bestaande klassieke liederen, soms schrijft ze er zelf eentje.

Valentina studeerde acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) in Brussel. Zij ontving in het verleden verschillende prijzen, onder andere de 1e prijs en publieksprijs op het Nationale Prinses Christina Concours 2009 en de 1e prijs op het Internationaal Muziekconcours Stockholm 2010. Zij soleerde met het Haydn Jeugd Strijkorkest, Filharmonie Noord, het Nationaal Jeugd Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en het Noord Nederlands Orkest. Ze maakte in 2018 een eigen bewerking van “Der Erlkönig” van Schubert voor Radio4. Naast deze bewerkingen van bestaande klassieke liederen, schrijft Valentina ook haar eigen liedjes. U kunt haar hier beluisteren.

Bent u erbij?
In het concert van 20 februari speelt dit fantastische trio stukken van Haydn en Schubert en zal Valentina haar versie van de Erlkönig achter de piano vertolken. U bent van harte welkom. Kaarten zijn te bestellen via onze website: www.skoaconcerten.nl. Wij hanteren nog steeds de regels van het RIVM. Omdat SKOA dit jaar 40 jaar bestaat maken we er een jubel(eum)jaar van. We hebben voor u verschillende verrassingen in petto!

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod