BroederPop

Zet in je agenda, het wordt geweldig en voor alle leeftijden: BroederPop & Afterparty met DJ, een non-stop dubbelconcert van muziekvereniging De Broederband (Beerzerveld), en mega Popkoor Vocalicious (Ommen). Het orkest vernieuwt, Broederband 2.0. Het koor is jong en op dreef. Samen een 'match made' in de regionale 'popheaven'. Hits uit verschillende tijden schitteren in de vertolking met machtige blazerssectie en de sound van 70 stemmen. Geheid kippenvel!

23 april: Spetterend en grootschalig ‘BroederPop’
toont succes regionale amateurmuziekscène

Dat in tijden van steeds ingrijpender bezuinigingen nog druk gemusiceerd wordt in het Vechtdal, mag bijzonder heten. Dit komt door het muziekverenigingsleven dat met vrijwilligersinspanning en liefde voor muziek de muziekscène levendig houdt en zelfs weet op te peppen! De nieuwe koers van de fameuze Broederband uit Beerzerveld is daar een voorbeeld van: met het daverend non-stop muziekfestijn ‘BroederPop’ wordt De Broederband 2.0 gelanceerd. Een dubbelconcert met Popkoor Vocalicious. Meer dan 100 muzikanten en vocalisten pakken tegelijk uit op het grote podium van Mechanisatie Mariënberg!

Waar kleine dorpjes groot in kunnen zijn!: de Beerzerveldse muziekvereniging De Broederband bestaat 85 jaar. Met nu zo’n 50 muzikanten uit Mariënberg, Beerzerveld, Beerze en omgeving, brengen ze bij veel regionale evenementen de warme klanken van de traditionele fanfaremuziek ten gehore. Tot voor kort dan! Want, onder de inspirerende leiding van dirigent Jan Jager uit Heino, wordt een nieuwe weg ingeslagen, die van de popmuziek. En wat zijn ze er goed in! Jan Jager: “Fanfareorkesten zijn volop in ontwikkeling, er gebeurt nu zoveel moois op dat gebied. Daarin willen wij zeker vooroplopen, het klassiek imago voorbij!”

Voor het eerst geen traditioneel voorjaarsconcert maar ‘BroederPop’, samen met de drumband o.l.v. Yannick Bergevoet en Popkoor Vocalicious. De samenwerking voelde meteen goed. Jager vindt in koordirigent Karlijn van Olst-Kunnen een evenknie in inspiratie en een opvallend talent in kwalitatieve, eigenzinnige arrangementen. Kortom, het fanfareorkest vindt zichzelf in het jubileumjaar opnieuw uit en biedt samen met het grote Ommense popkoor een spectaculair showprogramma waarin twee dirigenten, blazers, slagwerkers, combo en de sound van zo’n 70 stemmen prachtig samengaan.
Het programma telt 4 thematische blokken met grote hits uit vele decennia popmuziek. De deelnemers staan te trappelen, want het wordt geweldig.

  • 8,50

Dit evenement is te bezoeken op:

In de buurt van BroederPop overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod