Beans & Fatback

‘Heroine Lovestruck’ is het derde en hardst rockende album van Beans & Fatback. In de Gashouder worden songs van dit album gespeeld. Dat levert een uitslaande brand vol liedjes, grooves en breaks op.

Met het vorige album, With Skin Attached, speelde Beans & Fatback voor uitverkochte zalen op hun Nederlandse clubtour en overtuigde op festivals als Lowlands, Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag en Oerol. Daarnaast was de muziek van die plaat veelvuldig te horen in binnen- en buitenlandse films en tv-series, zoals de Nederlandse film Soof en Amerikaanse TV en Netflix-series Suits, Shameless, Hemlock Grove, Necessary Roughness, Graceland en Parenthood.↵

Heroine Lovestruck

Heroine Lovestruck is het derde album van Beans & Fatback. Hiervoor liet de band zich inspireren door Surf Nuggets, obscure Rockabilly, Exotica, Ethio-funk grooves en straight forward high energy Rock & Roll, getuige de eerste track Sally The Shape. Beans & Fatback vond voor het complete album inspiratie in Rita Hayworth’s rol als klassieke Femme Fatale in de film Gilda. Tijdens de atoomproeven op het Bikini Atol (what’s in a name?) vlak na de Tweede Wereldoorlog, op één van de mooiste plekken op aarde, prijkte haar naam en foto op het meest destructieve wapen ooit gemaakt. Het thema schoonheid en verwoesting gecombineerd met de klassieke jaren ’40 bombshells is de bindende factor van de plaat geworden, die in de Volkskrant, het Parool, NRC en Music Maker beoordeeld werd met maar liefst vier sterren!

  • Gashouder Podium Dedemsvaart
    Zuidwolderstraat, Dedemsvaart
  • 15,00

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Beans & Fatback

Zuidwolderstraat, Dedemsvaart

In de buurt van Beans & Fatback overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod