25ste Holthoner Oogstdag

Op zaterdag 6 augustus kunnen de vele bezoekers weer genieten van een prachtig oogstfeest in Holthone op de terreinen bij pannenkoekenrestaurant de Ganzenhoeve. Zoals altijd op de eerste zaterdag van augustus worden de velden ter plaatse van de Holthonerweg 9 om 10.30 uur weer opengesteld.

Nieuws van …. de 25ste Holthoner Oogstdag

Op zaterdag 6 augustus kunnen de vele bezoekers weer genieten van een prachtig oogstfeest in Holthone op de terreinen bij pannenkoekenrestaurant de Ganzenhoeve. Zoals altijd op de eerste zaterdag van augustus worden de velden ter plaatse van de Holthonerweg 9 om 10.30 uur weer opengesteld. En dat terwijl de oogstdag wandelaars al een poos op pad zijn en genieten van de prachtige omgeving van landgoed De Groote Scheere.

Het traditioneel bewerken van de ondergrond van een oogstveld.

Want zoals altijd worden er langs de rand van het grote oogstterrein verschillende oude tractoren opgesteld. Er zal weer demonstratief geploegd worden met behulp van paarden en tractoren met verschillende soorten ploegen. Ploegen is immers de kerende grondbewerking waardoor frisse grond weer boven komt, ongewenste plantengroei tegen wordt gegaan en waar het koren zo goed groeit.

Er zijn de demonstraties van het maaien met sikkel en zeis.

Boerinnen rapen de gemaaide rogge bijeen en binden ze tot schoven. Zo maar een deel van de activiteiten naast het struinen langs de vele kramen met al die toepasselijke ambachtelijke activiteiten en de klederdracht. Net als het maaidorsen van de winterrogge door de oude dorskast. Door die stationaire dorsmachine, aangedreven door een tractor, die vroeger het dorsen met de dorsvlegel verving. Het stro komt op de schudders en de met het stro meegevoerde korrels vallen door gaten naar beneden op de bovenste zeef om in jutezakken opgevangen te worden.

De laatste oogstdag in 2019 was een klinkend succes. Duizenden bezoekers genoten ook van de passende muzikale omlijsting. Is het niet van de accordeon groepjes tussen de kramen dan wel van de ‘strobalen optredens’ en specials van muziekvereniging SDG Ane. En natuurlijk zal het Gramsbergse shantykoor de Sjompiesingers in de loop van de middag het festijn nog gezelliger maken tot aan de finale tegen18.00 uur.

Kom het beleven, noteer 6 augustus het op de kalender of in de agenda en ‘proef’ al vast weer de sfeer van het oogstfeest met wat archiefbeelden uit 2019.

  • Oogstterreinen Holthonerweg 9
    Holthonerweg 9, 7779 DE Holthone
  • 3,00

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

25ste Holthoner Oogstdag

Holthonerweg 9, 7779 DE Holthone

In de buurt van 25ste Holthoner Oogstdag overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod