24e Traditionele Oogstdag

24e OOGSTDAG georganiseerd door de Historische Culturele Kring Gramsbergen en De Krim op zaterdag 3 augustus 2019 met medewerking van ca 80 vrijwilligers.

Hierbij wil ik graag jou aandacht vestigen op de oogstdag op zaterdag 3 augustus 2019 op het landgoed “De Groote Scheere” op Holthone.

Te midden van de eeuwenoude bossen, naast het veld, waar in 1227 de slag bij Ane werd uitgevochten, wordt op traditionele wijze getoond hoe vroeger rogge werd geoogst, incl. de verwerking met oude dorsmachines en andere oude werktuigen voor stroverwerking enz.
Een heel museum aan oude landbouwmachines is in bedrijf op de diverse akkers. Boeren en boerinnen in oude klederdracht laten zien hoe het er vroeger toeging. Liefhebbers van tractoren kunnen hun hart ophalen.

Daarnaast worden ook de moderne landbouwwerktuigen getoond en kan men de enorme verschillen waarnemen. Dit alles omlijst met een 40 tot 50 tal kramen met standhouders, oude ambachten, imkers, broodbakker, kaas, ijs, wijn, teveel om op te noemen.
Verder worden er door vrijwilligsters van het museum pannenkoeken gebakken en kan men een heerlijk drankje(s) nuttigen.
Verder is er live muziek, Sjompiesingers, rondritten door men-vereniging HARP, ploegen met paarden en tractoren. Een heerlijk en ontspannen dagje uit. En ook niet onbelangrijk, je spreekt heel wat oude bekenden op zo’n dag.

  • 5,00

Dit evenement is te bezoeken op:

  • 3 aug 2019 11:00-18:00

In de buurt van 24e Traditionele oogstdag overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod