Nationale Pannenkoekendag!

 De Rheezerbelten gaat samen met CBS de Vlinder in Heemse de lekkerste pannenkoeken bakken voor ouderen onder het motto ‘Jong bakt voor oud’. Het evenement vindt plaats van 10.30 tot 13.00 uur in Clara Feyoena Heem in Heemse.

Op vrijdag 16 maart vindt de 12 de editie van Nationale Pannenkoekdag plaats. Onder het motto ‘Jong bakt voor oud’ zetten kinderen van groep 7 van CBS de Vlinder in Heemse opa’s en oma’s in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken in samenwerking met Pannenkoekenrestaurant De Rheezerbelten uit Hardenberg.

22 leerlingen gaan die dag aan de bak om zo’n 20 ouderen een lekkere pannenkoekenlunch te serveren. Dat vindt plaats van 10.30 uur tot 13.00 uur in Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Heemse. ‘We gaan er een gezellig feest van maken’, aldus Gert Hamberg, leerkracht van groep 7 en Margé Hans van De Rheezerbelten.

Dat is zoals Nationale Pannenkoekdag bedoeld is: een feestje voor jong en oud met oer-Hollandse, zelfgebakken pannenkoeken in de hoofdrol. Pannenkoeken blijken een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. In 2007 gestart met 100 scholen, inmiddels bakken leerlingen van meer dan 1.100 basisscholen in heel Nederland pannenkoeken.

 

  • 16 maart 2018 10.30
  • Clara Feyoena Heem
    Heemse

Op de kaart

Nationale Pannenkoekendag!

Heemse

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod