Download gratis fietsroutes

Leontien van Moorsel Fietsroute in Hardenberg

Leontien van Moorsel Fietsroute in Hardenberg

Zowel in 2015 als 2016 was de gemeente Hardenberg het decor voor de Leontien Ladies Ride. Deelnemers konden routes fietsen van 35, 65 of 100 kilometer. Zo’n 3.000 fietssters namen in 2016 deel aan de twaalfde editie van gezellige en sportieve fietstocht. De fietsroute van 35 kilometer is toegevoegd als officiële themaroute in de gemeente Hardenberg.

De route van 35 kilometer voert u langs de vele prachtige plekken in de regio Hardenberg. De Overijsselse Vecht met Hardenberg als middelpunt was de basis voor de internationale editie van de Leontien Ladies Ride.

De route gaat vanuit Hardenberg via het Engelandse Bos, Ane, Gramsbergen en de Haandrik naar Duitsland en loopt via Laar en Vorwald langs de Vechte tot bijna aan Emlichheim. Daarna gaat de route terug langs de andere kant van de Vechte via Laar, Den Velde, Loozen door Hardenberg en via natuurcentrum De Koppel en Koppeltuin naar het rustpunt bij Restaurant Rheezerbelten. Na de pauze gaat de route rondom de Oldemeijer en weer langs de Vecht via de Rheezerbrink en Vechtpark naar Hardenberg.

Bekijk de route

ONTDEK ‘ENG’ LAND OM GRAMSBERGEN – 49 km (2uur en 40 min)

Ontdek ‘Eng’ land in het Vechtdal met een bezoek aan bierbrouwerij De Mommeriete & Prionatuinen in Slagharen. De route gaat langs bijzondere natuur op de voormalige afvalberg Collendoorn en landgoed Groote Scheere. Het historische museum in Gramsbergen en omgeving is een bezoek meer dan waard.

STARTPUNT & PARKEREN
Startpunt is het bus & treinstation 7783 AR Gramsbergen.

 

Bekijk de route

ONTDEK OUDE GEMEENTE AVEREEST – 43 KM (2 uur en 20 min.)

Met een terugblik op het verleden laat de Historische Vereniging Avereest je de ‘smaak’ van de 19e eeuw beleven! De uitgave van de HVA werd in 2010 in een nieuw jasje gestoken: Hedendaags genieten van het unieke en eeuwenoude beeklandschap Het Reestdal. Ontdek ook de oorsprong van de Reest.

STARTPUNT & PARKEREN
Parkeer de auto naast school De Zeven Linden, Langewijk 166.

Bekijk de route

VECHTDAL OVERIJSSEL – 31 KM (1 uur en 40 minuten)

Geniet van de schoonheid van het Vechtdal door deze prachtige fietsroute te fietsen. Tijdens de route komt u diverse soorten natuur tegen als bos, heide, uitgestrekte grasweide en het stromende water van de Vecht.

STARTPUNT
De fietsroute begint bij Vakantiepark ’t Rheezerwold aan de Larixweg 7 te Heemserveen, hier is voldoende parkeerruimte.

Bekijk de route

RONDJE HARDENBERG – BEERZE 34 km (2 uur en 16 minuten) 

Het rondje Hardenberg – Beerze is geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Een gevarieerde route langs en over de Vecht, door Beerze en de Oldemeijer.

STARTPUNT
Start is op elk punt van de route mogelijk. Als u de bordjes volgt komt u vanzelf terug bij het startpunt.

Filmpje over de route

Bekijk de route

RONDJE GRAMSBERGEN – DUITSLAND 51,6 km ( 3 uur en 27 min)

Beleef het Vecht- en Reestdal door één van de vijf apart bewegwijzerde routes te fietsen. Alle fietsrondjes zijn éénzijdig bewegwijzerd en volgen de rijrichting ‘linksom’ (“tegen de klok in”). De route via Duitsland is circa 50 kilometer, of kies voor de korte route van circa 30 kilometer.

STARTPUNT

De rondgaande route kan op elk deel gestart worden. Volg de borden, de route is éénzijdig bewegwijzerd, en gaat linksom (“tegen de klok in”).

Bekijk het filmpje

Bekijk de route

Rondje Reestdal

Rondje Reestdal

RONDJE REESTDAL 36,8 km (2 uur en 27 min)

Beleef het Vecht- en Reestdal door één van de vijf apart bewegwijzerde routes te fietsen. Alle fietsrondjes zijn éénzijdig bewegwijzerd en volgen de rijrichting ‘linksom’ (“tegen de klok in”). Beleef Het Reestdal en de Boswachterij Staphorst.

STARTPUNT
De rondgaande route kan op elk deel gestart worden. Volg de borden, de route is éénzijdig bewegwijzerd, en gaat linksom (“tegen de klok in”).

 

Bekijk de route

RONDJE ‘VOLG DE VECHT’ 47,75 km ( 2 uur en 48 min)

Het Vechtdal is een ontdekking. Volg het water en je komt vanzelf langs eeuwenoude landgoeeren, brinkdorpen en stadjes. Het meanderende riviertje en de mooie natuur maakt je dagje uit helemaal compleet. Bij Hotel Restaurant De Bokkepruik kun je eerst nog even genieten van een kop koffie voor je de Vecht vanuit Hardenberg naar het zuiden volgt. In het rivierdal kun je heerlijk rustig fietsen langs bloemrijke weilanden en oude houtwalletjes. Je komt al snel aan in Rheeze, een van de mooiste brinkdorpjes van Overijssel. Verder gaat de fietstocht langs de Vecht, naar Ommen. Onderweg ontdek je de bijzondere plekjes in het Vechtdal.

STARTPUNT
De fietsroute begint bij Hotel Restaurant De Bokkepruik, Hessenweg 7 in Hardenberg.

Bekijk de route

RONDJE HARDENBERG, DIFFELEN EN RHEEZE 32,5 km ( 1 uur en 54 min)

Begin in Hardberg, het stadje dat vroeger al een belangrijk grensstadje was. Fiets vervolgens door de karakteristieke plaatsen Bruchterveld, Diffelen en Rheeze.

STARTPUNT
De fietsroute begint in Hardenberg.

Bekijk de route

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod