Wij hebben de volgende Cultuur voor u gevonden in Hardenberg:

Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg

Waar vindt u Cultuur in Hardenberg en omgeving?

Culturele activiteiten in Hardenberg

Veelzijdig Hardenberg

Bent u op zoek naar een verrassend plekje in Nederland? Aarzel dan niet en bezoek Hardenberg. Een schitterende stad in Overijssel. Hardenberg ligt tegen de Duitse grens aan, op een half uurtje rijden van Zwolle. Midden in het Vechtdal, omringd door prachtige natuur.

Wat is er te doen?

Hardenberg is bij uitstek geschikt als uitvalsbasis voor het maken van prachtige wandel- en fietstochten. Houdt u meer van water? Hardenberg beschikt over zowel een zwembad in de open lucht als over een overdekt zwembad, dus u kunt alle seizoenen uw baantjes trekken. Verder beschikt Hardenberg over een haven waar u roeiboten, sloepen en kano’s kunt huren en de vrijheid van het water op kunt zoeken. Houdt u van uitdagende activiteiten, zoals klimmen of boogschieten, dan zult u bij Total Outdoor Events zeker aan uw trekken komen. En, misschien ten overvloede, attractiepark Slagharen ligt op een steenworp afstand!

Wat is er te zien?

Houdt u van tuinieren? Dan zijn de Tuinen van Mien Ruys een absolute ‘must’. U kunt op uw gemak door de diverse typen tuinen slenteren en genieten van de rust en de stilte. Ook kunt u zich laten inspireren door de talloze proeftuinen die hier zijn opgesteld. Doordat dit groene monument een lange geschiedenis achter de rug heeft, vindt u zowel tuinen uit vroegere jaren als de allernieuwste experimenten op het gebied van tuinarchitectuur.

In Museum ’t Stadhuus worden wisselende tentoonstellingen gehouden. Ook kunt u de stad ontdekken onder begeleiding van een gids, waardoor u de stad pas echt leert kennen. In Gramsbergen is een informatiecentrum ingericht over het Vechtdal. In het centrum bevindt zich onder andere een museum, dat de geschiedenis van de streek op een eigentijdse wijze laat zien.

Wat is er te eten?

Na een heerlijke actieve, maar ook ontspannen dag in de omgeving Hardenberg krijgt u al snel trek. Gelukkig kent Hardenberg tal van restaurantjes en eetgelegenheden, in alle smaken en in alle prijscategorieën. U kunt kiezen voor een snelle hap in een brasserie maar ook uitgebreid dineren in een luxe restaurant. Het is, zeker in het hoogseizoen, wel raadzaam om te reserveren want de restaurants zitten snel vol!

Eén of meer dagen?

Wilt u uw bezoek verlengen? Boek dan een overnachting bij een van de vele campings of B&B’s in de omgeving van Hardenberg.

Overtuig uzelf en bezoek Hardenberg. Ook u zult dit stukje Overijssel in uw hart sluiten.

 

Laat uzelf overtuigen en kom naar Hardenberg!

U gaat er waarschijnlijk geen spijt van krijgen.

Bekijk de overnachtingsmogelijkheden in Hardenberg