Wilhelminaplein

Het Wilhelminaplein kreeg in 2019 een geheel nieuwe inrichting, waarmee de historische uitstraling van het plein is teruggekeerd.

Plangebied

Het Wilhelminaplein is een bijzonder plein in hartje Hardenberg en bevindt zich tussen de Hoge Doelen en de Voorstraat. Het Wilhelminaplein vormt de verbinding tussen de Vecht en het centrum.

Achtergrond
De gemeente Hardenberg investeert in het centrum van Hardenberg. Dat is de afgelopen jaren volop gebeurd met uitvoering van het Masterplan Centrum Hardenberg. In dit Masterplan zijn keuzes gemaakt om het centrumgebied voor de toekomst aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers. Eén van de projecten uit het Masterplan dat nog opgepakt moest worden, was de herinrichting van het Wilhelminaplein.

Historische uitstraling
Samen met omliggende ondernemers en pandeigenaren heeft de gemeente een plan gemaakt dat past bij het karakter van het plein. Het Wilhelminaplein kreeg in 2019 een geheel nieuwe inrichting, waarmee de historische uitstraling van het plein is teruggekeerd. Het plein is overzichtelijker geworden en geschikt voor kleinschalige evenementen. Dankzij de zitranden en het groen is het aangenaam vertoeven op het plein. De verschillende soorten lindenbomen en het nieuwe straatmeubilair maken het plaatje af. De oude waterpomp heeft een prominente plek gekregen in het gebied voor de ingang van de Höftekerk. Ook is hier ruimte voor rouw- en trouwvoertuigen. Parkeren voor bezoekers is nog steeds mogelijk op een van de 30 parkeerplaatsen. Dankzij de nieuwe inrichting heeft het plein nu een duidelijke verbinding met de Voorstraat. Hierdoor maakt het Wilhelminaplein meer onderdeel uit van het winkelgebied.

Stand van zaken
De herinrichting van het Wilhelminaplein is in 2019 afgerond. Nu de herinrichting is afgerond, wordt ook het laatste stukje stadsmuur van Hardenberg aan de rand van het plein hersteld. De restauratie van de stadsmuur is gestart en wordt in 2019 nog afgerond.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod