Vechtzone

Er zijn ambitieuze plannen voor de herontwikkeling van de Vechtzone: het gebied tussen de Kruserbrink en de Vecht in de wijk Marsch-Kruserbrink in Hardenberg. Daar worden de komende vijf jaar twee flats met 64 huurappartementen en 8 garages gesloopt. Op de vrijkomende plek bouwt Vechtdal Wonen 122 huurwoningen. Ook verschijnen er 35 koopwoningen in verschillende prijsklassen.

Plangebied
De flats uit begin zestiger jaren in het gebied tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. In 2010 werd de eerste van de drie flats met eengezinswoningen gesloopt. De twee flats die er nog staan worden ook gesloopt. Het gehele gebied wordt opnieuw ontwikkeld.

Achtergrond
In de afgelopen jaren heeft de wijk Marsch- Kruserbrink een ware metamorfose ondergaan. Met dit toonaangevende project wordt de verbetering van de wijk Marsch-Kruserbrink afgerond zodat ook dit deel van het centrum klaar is voor de toekomst. Het woningbouwprogramma voor dit gebied sluit naadloos aan bij de woonvisie van de gemeente Hardenberg.
Vechtdal Wonen en de gemeente Hardenberg werken samen om het project te realiseren.

Nieuwbouw duurzame woningen en appartementen
Vechtdal Wonen bouwt in de Vechtzone de komende jaren zo’n 122 duurzame appartementen en woningen in verschillende huurprijsklassen. Deze betaalbare huurwoningen zijn bedoeld voor senioren, starters en jonge gezinnen.
Voor de meer draagkrachtigen worden nog eens 35 koopwoningen en -appartementen gebouwd, waaronder een complex met twaalf appartementen in drie woonlagen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) door Vereniging ‘Volwaarde voor de Vecht’.
Bijzonder aan het grootschalige project is dat er ‘natuurinclusief’ wordt gebouwd. Wat dit precies betekent voor de Vechtzone, wordt nog ingevuld. In ieder geval zijn de nieuwe woningen duurzaam en wordt bij de bouw van de woningen en bij de inrichting van de omgeving rekening gehouden met kwetsbare dieren- en plantensoorten die in de Vechtzone voorkomen.

 

Stand van zaken

  • De bewoners van de te slopen flats zijn geïnformeerd over het plan. Vechtdal Wonen begeleidt deze huurders naar een andere woning.
  • Het plan voor nieuwbouw van appartementen en woningen werd in oktober 2019 door Vechtdal Wonen gepresenteerd.
  • Nog voor de zomer van 2020 wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van 25 sociale huurappartementen aan de Kruserbrink.
  • De bouw van het tweede woongebouw start eind 2020.
  • De bouw van het CPO-appartementencomplex Volwaarde voor de Vecht start in het voorjaar van 2021.
  • De twee flats aan de Kruserbrink worden naar verwachting eind 2021 gesloopt.

Meer informatie:
www.vechtdalwonen.nl
www.volwaardevoordevecht.nl

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod