Slotgraven

Nieuwbouwproject Slotgraven ligt in hartje Hardenberg, tegenover het markante gemeentehuis. Het belooft een prachtig woongebied te worden. Niet alleen voor de toekomstige bewoners, ook voor de stad Hardenberg. Slotgraven telt straks 49 nieuwe woningen: appartementen, parkwoningen en herenhuizen.

Plangebied
Slotgraven ligt in het centrum van Hardenberg, in het gebied tussen de Witte de Withstraat, de Bruchterweg en de Karel Doormanlaan. Hier kabbelde vroeger een beek die uitmondde in de Vecht. Later stonden hier het voormalige gemeentehuis, de bibliotheek en een basisschool. Ook het voormalige waterschapsgebouw behoort tot het plangebied.

Achtergrond
Na de bouw van het nieuwe gemeentehuis, kreeg dit gebied een tijdelijke groene inrichting. Voor de nieuw invulling van het gebied selecteerde de gemeente Hardenberg op basis van een ontwikkelvisie ontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed om het plan voor woningbouw in dit gebied verder uit te werken. Uitgangspunt voor het gebied is duurzaam wonen in een groene omgeving die aansluit op de omgeving. Bestaande en waardevolle bomen blijven zoveel mogelijk behouden.

Appartementen en parkwoningen

Appartementencomplex De Slotwachter
In de hoek van de rotonde verrijst een appartementengebouw met 19 appartementen. Dit complex wordt omgeven door een groen talud. Parkeren gebeurt op maaiveldniveau onder het gebouw. Samen met het gemeentehuis vormt dit appartementengebouw de entree van het gebied. De Slotwachter is het eerste aardgasvrije appartementencomplex van Hardenberg. De appartementen zijn bijna energieneutraal.

De Slotwachter

Appartementencomplex De Slotwachter

Parkwoningen
Op de hoek van de Bruchterweg en de Kareldoormanlaan verrijzen 10 luxe parkwoningen, met de ruimte van een herenhuis en het gemak van een penthouse. De verkoop is gestart. Ook langs de Witte de Withstraat worden 10 parkwoningen gebouwd.

Twee-onder-een-kap- en rijwoningen
Achter de Karel Doormanlaan, op de plek waar nu nog het waterschapsgebouw staat, komen in het park 4 twee-onder-een-kapwoningen en 6 rijwoningen.

Stand van zaken

  • De bouw van het appartementengebouw De Slotwachter is in september 2019 gestart.
  • De verkoop van de eerste 10 parkwoningen is gestart. De bouw begint wanneer zeventig procent van de woningen verkocht is.
  • Begin 2020 gaan de twee-onder-een-kapwoningen in de verkoop.

Meer informatie: www.slotgraven.nl

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod