De Hof van Hardenberg

Aan de Van Speykstraat worden 15 woningen in een hofje gebouwd. Het woonconcept richt zich op veilig wonen met veel privacy en alle voordelen van samen wonen.

 

Plangebied
Op het perceel aan de J.C.J. Van Speykstraat 29 in Hardenberg stond voorheen de Jan Ligthartschool. Het voormalige schoolgebouw is gesloopt. Op deze plek wordt Hof van Hardenberg gebouwd.

Achtergrond
De gemeente Hardenberg vindt het belangrijk dat er voldoende woningen beschikbaar zijn voor diverse doelgroepen, waaronder ouderen die langer thuis willen blijven wonen. De ontwikkeling van ‘De hof van Hardenberg’ past dan ook binnen de woonvisie van de gemeente Hardenberg.
De woningen worden gebouwd door de Stichting Knarrenhof.

Omschrijving plan
‘De hof van Hardenberg bestaat uit 15 woningen in een hofje. Het woonconcept bestaat uit een combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden. Dat betekent veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samen wonen. De 15 koopwoningen in ‘De hof van Hardenberg’ zijn bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Deze woonvorm is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.

Stand van zaken

  • De Stichting Knarrenhoef heeft het perceel aan de Van Speykstraat gekocht van de gemeente Hardenberg.
  • De gemeente leverde het perceel bouwrijp op en heeft ervoor zorgt dat het voormalige schoolgebouw gesloopt is.
  • Er is een nieuw bestemmingsplan gemaakt om de bouw van ‘De hof van Hardenberg’ mogelijk te maken.
  • De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod