Admiraal Helfrichstraat en Israël Emanuelplein

Dit gebied wordt omgevormd tot rode loper naar het centrum.

Plangebied
De openbare ruimte in het centrum van Hardenberg krijgt een opknapbeurt, te beginnen bij de Admiraal Helfrichstraat en het Israël Emanuelplein.

Achtergrond
Een bruisend centrum met daaromheen een prachtige rivier. Dat vraagt om een passende inrichting. Met fietsers, voetgangers, automobilisten op zoek naar een parkeerplaats en vrachtwagens die de winkels bevoorraden is het in de Admiraal Helfrichstraat en op het Israël Emanuelplein beetje een chaos. Het is niet duidelijk welke kant je op moet, terwijl het toch de zuidelijke entree van het centrum is. Het moet duidelijk worden heringericht.

Opknapbeurt
Daarom krijgt de openbare ruimte hier een opknapbeurt. Dat gebeurt niet alleen met mooie materialen die een rustiger straatbeeld moeten opleveren, maar de gemeente gaat ook aan de slag met een aantal thema’s. Hardenberg is uitgeroepen tot de meest toegankelijke gemeente van Nederland, dus de openbare ruimte moet voor iedereen bereikbaar zijn. Dat betekent zo min mogelijk stoepen en afstapjes, zodat je er ook gemakkelijk met een rollator kunt komen.

Stand van zaken

  • Momenteel is de projectgroep bezig om het gebied te inventariseren, te analyseren en een Programma van Eisen op te stellen.
  • De volgende stap is het maken van een Schetsontwerp.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod