FRIS is… een bezoek aan de Camperbeurs in Hardenberg

Bezoek jij de Camperbeurs in de Evenementenhal Hardenberg op 22, 23 en/of 24 september? Vergeet dan niet om nog veel meer leuke dingen te bezoeken in de regio Hardenberg! Én overnacht op de mooiste plekken.

Heb je nog geen tickets voor de Camperbeurs of wil je graag meer informatie? Kijk dan op www.camper-beurs.nl/.

Hieronder vind je onze tips. Hou je van wandelen, fietsen en/of cultuur? Dan hoef je je bij ons in de regio Hardenberg niet te vervelen! Maak kennis met streekproducenten, proef de lekkerste producten én doe energie op. Het kan allemaal! Hardenberg gelegen in het Vechtdal, is dé vrijetijdsregio van Nederland. De streek van tegenstellingen en balans. Waar spanning en ontspanning en gezond en genieten samenkomen. Nieuwe energie en inspiratie voor jong en oud. Hier is altijd iets te zien, proeven of beleven. Puur en eerlijk.

Fiets door het Reestdal en bezoek de Shiitake Kwekerij

Fiets door het Reestdal en bezoek de Shiitake Kwekerij

Pak de fiets en ga erop uit! Rondje Reestdal neemt je 40 km mee langs de mooiste plekjes in en rondom het Reestdal. Iets leren wat je nog niet eerder hebt gehoord? Boek een rondleiding bij Shiitake Kwekerij Haveman in Balkbrug en verwonder je over deze gezonde én lekkere paddenstoelen van Japanse afkomst! Een uniek bezoek voor in de boeken.

Wanneer je de fiets weer op slot hebt gezet is het tijd om lekker uit te rusten. Doe dit bijvoorbeeld op Camping Sie-Es-An, gelegen in Balkbrug. Honger gekregen? Brasserie de Boerderij kookt met de lekkerste streekproducten een heerlijk gerecht voor je.

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.shiitakekwekerij.nl/
www.brasserie-de-boerderij.nl/
www.si-es-an.nl/

Download hier de route van Rondje Reestdal

Uit de stal de wijngaard in!

Uit de stal de wijngaard in!

Een interessante en leuke dag in het Reestdal? Neem dan een bezoekje aan Zuivelboerderij de Waard en Wijngoed de Reestlandhoeve. Twee heel verschillende bedrijven, heel dichtbij elkaar met (h)eerlijke producten.

Bij Zuivelboerderij de Waard lopen de koeien gewoon lekker buiten in de wei. De eigenaren stellen je graag voor aan ‘de dames’ en geven een rondleiding over het erf. Elke uithoek van de boerderij gezien? Geniet dan van een heerlijke lunch van echte boerenproducten! Bij Zuivelboerderij de Waard produceren ze verse zuivelproducten zoals (karne)melk en echte kefir! Super gezond en lekker!

Uitgegeten? Aan de overkant ligt Wijngoed de Reestlandhoeve. Dat wijn ook te verbouwen is in Nederland laten ze hier graag zien door middel van rondleidingen door de wijngaard. De focus ligt op het herstel van biodiversiteit en op een natuurlijke manier de wijngaard gezond houden. Zo gebruiken ze alternatieve werkwijzen zoals het afspelen van klassieke muziek! Benieuwd naar de wijngaard en natuurlijke wijn van Nederlandse bodem? Neem dan snel een kijkje bij de Reestlandhoeve.

Rondleiding over Zuivelboerderij de Waard vanaf €10 p.p.
Rondleiding met wijnproeverij bij Wijngoed de Reestlandhoeve vanaf €20 p.p.

Overnachten kun je op de camperplaatsen op Camping Si-Es-An: https://www.si-es-an.nl/kamperen/camperplaats of Zomerlicht x Camping ’t Reestdal: https://www.zomerlicht.com/kampeerplaatsen/camperplaats

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.zuivelboerderijdewaard.nl/
www.reestlandhoeve.nl/

Slapen bij de boerderij

Slapen bij de boerderij

Eet een heerlijk boerenijsje gemaakt van de melk van eigen koeien. Naast boerenijs worden er ook kaas, vlees en andere streekproducten in de boerderijwinkel bij Hoeve Bosman verkocht!

Na je bezoek aan Hoeve Bosman kun je overnachten bij Boerderijcamping de Boergondiër! https://www.boergondier.nl/camperveld/ Hou je van wijn? Breng dan een bezoekje aan Wijngaard De Lutter Esch. Deze wijngaard ligt 5 km ten zuiden van de camping en is ook zeker een bezoekje waard! De wijngaard is elke donderdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur of op afspraak: info@wijngaarddelutteresch.nl of 0523 683 208.

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.hoevebosman.nl/
www.boergondier.nl/

Fiets je pannenkoeken bij elkaar!

Fiets je pannenkoeken bij elkaar!

Zin in pannenkoeken van verse producten? Stap dan snel op de fiets om de ingrediënten persoonlijk bij de producenten op te halen! Door middel van een fietstocht door deze prachtige regio fiets jij je pannenkoeken bij elkaar.

We beginnen de tocht bij Het Streekhuus in Hardenberg, de speciaalzaak waar je met lege handen inloopt en gegarandeerd met volle naar buiten loopt. Het Streekhuus ligt in de Voorstraat 16 in Hardenberg. Haal hier lekkere meel en/of pannenkoekenmix van de Rokermolen uit Radewijk. Het Streekhuus is op zondag en maandag gesloten.

Voor het volgende ingrediënt fietsen we door naar de Bessentuin aan de Bruchterbeekweg 26 in Brucht. Want wat is een pannenkoek zonder heerlijk rood fruit! Koop hier je fruit en pluk het zelf! Een heuse ervaring. Na de Bessentuin fietsen we door naar Melktap De Fleckiehoeve aan Rheezerweg 115 in Diffelen. Hier halen we de lokale melk voor de pannenkoeken.

De laatste stop is bij Aspergeboerderij Het Nijenhuis, haal hier de eieren en vul je boodschappenmandje met andere lekkernijen en toevoegingen voor op de pannenkoeken. Bijvoorbeeld aardbeien op je pannenkoek, erg lekker.

Na een tocht van 12.4 km kun je verse pannenkoeken gaan bakken! Veel fiets- en eetplezier!

Slaaptip: Zet je camper een paar meter verderop neer bij Boerencamping Het Scholtemeijer, Grote Esweg 13 in Diffelen of bij Natuurkampeerplaats De Klashorst, Rheezerweg 123, Diffelen (alleen voor kleine campers, max. 6,5 meter).

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.bessentuin.nl
www.hetstreekhuus.nl/
www.melktapdefleckiehoeve.nl/
www.hetnijenhuis.nl/
https://www.hetscholtemeijer.nl/
https://www.campingdeklashorst.nl/

De Vechtdal PROEF fietsroute

De Vechtdal PROEF fietsroute

Ontdek het Verrukkelijk Vechtdal door deze innovatieve fietsroute langs een aantal van de smaakmakers in het Vechtdal. Van producten tot gerechten. Verbreed je kennis over de lokale trots van het Vechtdal, waar ambacht en verhaal centraal staan. Deze fietsroute biedt niet alleen nieuwe inzichten en fantastische smaken, maar onderweg kun je genieten van het afwisselende en het prachtige landschap van het Vechtdal en de Vecht.

Download hieronder de routes en ga naar onderstaande website voor meer informatie over Vechtdal Proef en/of de mogelijkheid om het Vechtdal Proef spel en de smaakarrangementen bij te boeken.

*De fietsroute is apart gratis te downloaden hieronder
*Het Vechtdal Proef spel bedraagt € 27,50 per groep (maximaal 10 personen) en is te boeken via onderstaande website
*De Vechtdal Keuken arrangementsprijzen verschillen kijk hieronder.

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
https://www.vechtdalexpress.nl/verrukkelijk-vechtdal-op-wielen/

Bootje varen en écht goed bier

Bootje varen en écht goed bier

Op zoek naar een leuke en unieke dagactiviteit in het Vechtdal en ook nog een échte bierliefhebber? Kom en ontdek de Vecht met de Vechtezomp en sluit een heerlijke middag varen af met een koud glas bier. Toch niet zo’n bier-gek? Ga dan voor een goed bakkie koffie met een heerlijk gebakje.

Vanaf 1 mei tot 1 november vertrekt de Vechtezomp voor publiek vanaf Bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen en vaart naar Laar (en natuurlijk terug!). Een borreltje na de vaart wordt je dus wel erg makkelijk gemaakt! Je stapt recht voor de bierbrouwerij weer uit!

De rondleiding bij Bierbrouwerij Mommeriete kost inclusief het proeven van twee verschillende bieren €8,95 p.p. of kies voor een rondleiding met 4 bieren + een proefplankje van eigen producten voor €18,95 p.p. (Rondleidingen alleen op vrijdag- en zaterdagmiddag).

Je kunt met de camper overnachten op camping De Kleine Weide: https://www.kleineweide.nl/

Zie website voor meer info, prijzen en actuele openingstijden:
www.vechtezomp.nl/
www.mommeriete.nl/

Happen en Trappen

Happen en Trappen

De lekkerste fietstochten van Nederland en België. Een dag lang fietsen door een prachtige omgeving en heerlijk eten bij vijf verschillende restaurants. Er zijn in totaal ongeveer 200 routes en twee daarvan zijn in de prachtige regio Hardenberg!

Hardenberg aan de Overijsselse Vecht – 48 km (€ 44,95 p.p.)

Wie het Vechtdal wil leren kennen, hoeft enkel de rivier te volgen. De Vecht meandert door het landschap en passeert daarbij bossen, heidevelden en charmante stadjes. Ga de strijd aan met het water, proef de sfeer van weleer en ontmoet een oude held. Het Vechtdal wacht op je! Tijdens de route krijg je koffie en gebak, voorgerecht, soep, hoofdgerecht en een nagerecht bij lokale horeca. https://www.happenentrappen.nl/route/92

Hardenberg van Vecht zur Vechte – 57 km (€ 44,95)

Langs de grens met onze oosterburen loopt de Vecht kronkelend door het landschap. We trekken vanuit het Hardenberg. Na Hardenberg trappen we omhoog richting Gramsbergen waar Erik Hulzebosch heeft leren schaatsen! De Duitse grens komt al snel in zicht en we gaan van Vecht zur Vechte richting het Duitse Laar. Terug in Nederland trekken we door de landerijen tensten van Hardenb ooerg waarbij we kennismaken met de zandruggen rond Lutten. We eindigen de dag weer in Rheeze, waar de Oude Brink een fotomoment vraagt en de dag kabbelend als de Vecht ten einde komt. Tijdens de route krijg je koffie en gebak, voorgerecht, soep, hoofdgerecht en een nagerecht bij lokale horeca. https://www.happenentrappen.nl/route/161

Blijf slapen bij ’t Rheezerwold, zodat je meteen ’s ochtends op de fiets kunt vertrekken. https://www.rheezerwold.nl/kamperen

Kunstroute centrum Hardenberg

Kunstroute centrum Hardenberg

Benieuwd naar alle kunst in Hardenberg? Loop eens mee met de kunstroute, daar kom je alle kunst tegen! Verschillende kunstwerken in de stad Hardenberg zijn aan de hand van een plattegrond beschreven. Kun je niet wachten om de kunstroute te lopen? Je kunt de kaart ophalen in het Informatiepunt Hardenberg, Gedempte Haven 6 in Hardenberg of kijk op www.visithardenberg.nl/kunstroute

Overnachten kan bij Camperplaats Collendoorn: https://camperplaatsen.vrijecamperaars.nl/overijssel/163-hardenberg-collendoorn of Camperplaats aan de Kruserbrink in Hardenberg (is niet te reserveren van te voren): www.hardenberg.nl

Kunstwegen

Kunstwegen

Hou je van kunst? Dat moet je zeker de 180 km lange fiets- of auto/camper;) route eens gedaan hebben. Dit kan uiteraard ook in etappes! Er staan zo’n 80 kunstwerken langs de wegen en langs de Vecht.

https://kunstwegen.org/index.php?id=48&no_cache=1&L=1

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod