20 dingen die je gedaan moet hebben!

Toerist of niet, deze dingen moet je gewoon gedaan hebben als je in de regio Hardenberg bent/woont!

Voltooi jouw bucketlist en win een ballonvaart!

Voltooi jouw bucketlist en win een ballonvaart!

Voltooi jouw bucketlist door vijftien van de twintig stickers te behalen (alle twintig stickers behalen mag natuurlijk ook). Bij alle activiteiten kun je een sticker ophalen door de ‘opdracht’ uit te voeren. Doordat er niet bij alle activiteiten een sticker behaald kan worden, mag je bij de wildwaterkanobaan, de zandverstuiving, toen en nu, kunstroute, varen op de Vecht en verstoppertje spelen een foto maken. Wanneer je deze foto laat zien bij het Informatiepunt in Hardenberg (ook het inleverpunt) krijg je een sticker.

Deel ook vooral jouw ervaringen met ons! Post jouw foto’s op social media met #regiohardenberg of #bucketlisthardenberg.

Ga er gezellig samen op uit met familie, vrienden en kennis en voltooi de bucketlist. Lever de bucketlist met de vijftien stickers in bij het inleverpunt: Informatiepunt Hardenberg, Gedempte Haven 6 in Hardenberg. De actieperiode loopt t/m 31 oktober.

Heb jij alle stickers gehaald en ingeleverd? Dan ontvang jij een leuke strandbal én maak je kans op een ballonvaart tijdens het ballonfestival van 2020 in Hardenberg!

Haal jouw bucketlist op bij het Informatiepunt in Hardenberg, één van de deelnemende bedrijven of download de bucketlist hier. Zet ‘m op en heel veel plezier!

Welke twintig dingen moet je gedaan hebben?

1. WATERDIERTJES

1. WATERDIERTJES

Weet jij welke dieren er allemaal in het water leven? Ga op onderzoek uit! Heb je waterdiertjes gevonden? Loop na die tijd als een echte avonturier op blote voeten het ‘blotenvoetenpad’.

Wil je van alles leren over water en natuur? Dan is Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg dè place to be!

Vechtstraat 8, Hardenberg | Tel. 0523-273388 • www.dekoppel.com

Website De Koppel

2. PONTJE

2. PONTJE

De regio Hardenberg staat bekend om de mooie, kronkelende rivieren de Reest en Vecht. Daarnaast heeft de regio verschillende leuke wandel- en fietsroutes. De Vecht zit daarbij soms ‘in de weg’. Daarom heeft de regio twee pontjes: eentje bij Diffelen en eentje bij Landhoeve de Zwiese. Dankzij de pontjes is het mogelijk om van de ene naar de andere kant over te steken op het water. Het duurt ongeveer 20 min. maar dan kun je even uitrusten en genieten van de prachtige natuur en de Vecht!

Maak een leuke foto en laat het zien bij het inleverpunt (Informatiepunt Hardenberg). Daar krijg je jouw sticker.

Lees meer over de pontjes

3. WILDWATERKANOBAAN

3. WILDWATERKANOBAAN

In Hardenberg staat de enige, unieke wildwaterkanobaan van Nederland! Het is uniek omdat het water stroomt door het natuurlijke verval van de Vecht. Hou je wel van snelle actie en ben je een beetje stoer? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij de wildwaterkanobaan!

Maak een leuke foto en laat het zien bij het inleverpunt (Informatiepunt Hardenberg). Daar krijg je jouw sticker.

 

Lees meer

4. ZWEMMEN

4. ZWEMMEN

Poeh, lekker weertje, he? Neem een duik in een van de openluchtzwembaden of zwemplassen in de regio! Als voorbeeld noemen we het Heuveltjesbosbad in Balkbrug. Dit zwembad is verkozen tot mooiste openluchtzwembad van Nederland! En dat is niet voor niets, het zwembad ligt lekker beschut in het bos en is voorzien van glijbanen, een wedstrijdbad en nog veel meer!

Lukt het je niet om naar het Heuveltjesbosbad in Balkbrug te gaan? Je mag ook naar een ander zwembad of naar een zwemplas! Maak dan een leuke foto en laat het zien bij het inleverpunt (Informatiepunt Hardenberg). Daar krijg je jouw sticker.

Meppelerweg 60, Balkbrug | Tel. 0523-273388 • www.heuveltjesbosbad.nl

Kies een zwembad of zwemplas

5. VAREN

5. VAREN

We kennen natuurlijk allemaal Giethoorn, waar je een bootje kunt huren en heerlijk door de grachtjes kunt varen. Maar wist je dat je dit ook in Hardenberg kunt doen? Kies een keer voor Hardenberg in plaats van het drukke Giethoorn ;). Huur een bootje of kano en vaar over de kilometers lange Vecht. Kom tot rust door de prachtige natuur of doe een wedstrijd wie het snelst is!

Maak een leuke foto en laat het zien bij het inleverpunt (Informatiepunt Hardenberg). Daar krijg je jouw sticker.

Waar kan ik een bootje huren?

6. VECHTEZOMP

6. VECHTEZOMP

Wil jij eens wat anders dan zitten in een kano of een fluisterboot? Vaar dan eens met met de Vechtezomp! De Vechtezomp wordt elektrisch aangedreven en is fluisterstil, zo kun je bijna geruisloos van de mooie natuur van de rivier de Vecht genieten. Stap aan boord en vaar over de grens naar het Duitse Laar of Coevorden in Drenthe. Reserveer wel van te voren, zodat je zeker weet dat je een plekje hebt.

Meiboomsplein 4, Gramsbergen | Tel. 0524-561639/ 06-10258630 • www.vechtezomp.nl

Ik wil mee met de Vechtezomp!

7. REEST

7. REEST

Ben je al eens in het Reestdal geweest? Nog niet? Daar moet je zeker eens heengaan! Het Reestdal staat bekend om het kronkelige riviertje de Reest en de prachtige natuur. Maak er eens een wandeling zoals bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug. Een aanrader is Bas de das! Neem maar eens een kijkje in de dassenburcht.

Oud Avereest 22, Balkbrug | Tel. 0523-656721 • www.landschapoverijssel.nl/gebieden/de-wheem

 

Website bezoekerscentrum De Wheem

8. 9,10 IK KOM!

8. 9,10 IK KOM!

Naast de mooie rivieren de Vecht en Reest heeft de regio Hardenberg ook erg veel bossen. De ideale plek om verstoppertje te spelen! Neem je familie en vrienden mee en begin alvast met tellen.. 1,2,3… Wie niet weg is, is gezien. Veel plezier!

Maak een leuke foto en laat het zien bij het inleverpunt (Informatiepunt Hardenberg). Daar krijg je jouw sticker.

Waar kan ik beginnen met tellen?

9. BIERTJE

9. BIERTJE

Ga jij voor de rookbock, vrouwe van Gramsbergen of misschien de meibock? Geniet van het bier uit Gramsbergen. Je kunt ze allemaal proeven tijdens de rondleiding en proverij, wel van te voren even reserveren! Uiteraard niet voor kinderen onder de 18 jaar. Maar ook aan de kids is gedacht, zij kunnen genieten van een lekker frisje of ijsje op het terras aan het water!

De Oostermaat 66, Gramsbergen | Tel. 0524-562511 • www.mommeriete.nl

Zin in bier!

10. ZAND

10. ZAND

Emmertje? Check! Schepje? Check! Een bal? Check! Je hoeft je niet te vervelen in de zandverstuiving bij Rheeze. Dit kids vermaken zich wel en jij vast ook 😉

Maak een leuke foto en laat het zien bij het inleverpunt (Informatiepunt Hardenberg). Daar krijg je jouw sticker.

11. IJSJE

11. IJSJE

Om je vingers bij af te likken, zo lekker is het ijs van Hoeve Bosman. Ga eens langs en proef één of meerdere van de verschillende smaken of bestel de lekkerste ijsjes!

Wat dacht je van lemon cheesecake ijs, Bounty of Tony Chocolonely? Mmmm, eet smakelijk!

Posthoornweg 38, De Krim | Tel. 06-25513897 • www.hoevebosman.nl

Welk ijsje kies jij?

12. BESSEN

12. BESSEN

Kom je ook blauwe bessen (bosbessen), rode bessen, zwarte bessen, frambozen en bramen plukken? Heerlijk en gezond, vers fruit!

Je kunt ook een arrangement boeken voor minimaal vier personen. Hier krijg je een rondleiding, iets lekkers, thee of koffie, mag je 1kg aan bessen plukken en kun je wijn, bier of sap proeven.

Bruchterbeekweg 26, Brucht | Tel. 06-21514171 • www.bessentuin.nl

Wanneer kan ik plukken?

13. KAAS

13. KAAS

Ben jij een echte kaaskop? Dan moet je zeker even langs Bergentheim voor allerlei verschillende soorten kaas. Wat dacht je van kaas met piri-pirikruiden of kaas met gerookte spekjes en prei?

Kom ze eens proeven!

Boerendijk 1, Bergentheim | Tel. 06-25392359 • www.schottinkslag.nl/boerendijkkaas

Ik wil kaas!

14. TOEN EN NU

14. TOEN EN NU

Heb jij de kalkovens in Dedemsvaart al eens gezien? Of de Tuinen van Mien Ruys? Je ziet ze allemaal tijdens de wandelroute van Toen en Nu. Wandel je mee langs de mooie plekjes van Dedemsvaart?

Maak een leuke foto en laat het zien bij het inleverpunt (Informatiepunt Hardenberg). Daar krijg je jouw sticker.

Wandelroute Toen en Nu

15. VOGELS SPOTTEN

15. VOGELS SPOTTEN

Hallo! Hallo! Huh? Wie is dat? Oh, dat is vast Tommy, de witkuifkaketoe! Hij en de andere vogels heten je graag welkom in Vogelpark de Lorkeershoeve in Lutten. Naast Tommy, de witkuifkaketoe zijn er ook ara’s, papegaaien, parkieten, kaketoes, uilen, ibissen, kookaburra’s, kroonkraanvogels, fazanten en nog veel meer!

Na het bekijken van de vogels kun je een potje midgetgolf of biljartgolf spelen!

De Kerkdijk 26, Lutten | Tel. 0523-684042 • www.vogelparkdelorkeershoeve.nl

Ga op zoek naar Tommy

16. LEREN & BELEVEN

16. LEREN & BELEVEN

Mééééh! Hoor jij het schaap al? Het schaap en de andere dieren zien je graag langskomen. Bij de kinderboerderij in Loozen draait alles om leren en beleven. Je kunt er dus van alles vragen!

Kom je een kijkje nemen aan de Hardenbergerweg 23 in Loozen? Kinderboerderij de Zwarte Schuur is open op werkdagen van 9.30 uur tot 15.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. Op zon- en feestdagen van 11.00 tot 16.00 uur.

17. BONBON

17. BONBON

Mmmm, wie houdt er niet van heerlijke chocolade? Nou, voor de lekkerste chocolade moet je bij Dorgelo in Dedemsvaart zijn! Chocolade met zeezout en caramel of met likeur 43? Weet jij al wat jij wil? Of wil je liever een taartje, dat mag ook! Dorgelo staat bekend om hun heerlijk hazelnootschuimgebak.

Wisseling 13, Dedemsvaart | Tel. 0523-612030 • www.banketbakkerijdorgelo.nl

Welke bonbon kies jij?

18. JOGGEM

18. JOGGEM

Joggem vindt bij zijn opa in de boekenkast een boekje over de Slag bij Ane. Het is al een oud boekje, maar het lijkt Joggem best spannend. Het verhaal gaat over een grote ruzie tussen boeren en ridders. Wat het verhaal nog spannender maakt is dat het écht gebeurd is, heel lang geleden!

Benieuwd hoe dit afloopt? Fiets mee met Joggem en ontdek alles over de Slag bij Ane. Kraak de code en ontvang een klein cadeautje. De route is af te halen bij Museum Gramsbergen (waar je ook een sticker ontvangt voor de Vechtezomp) voor € 1,50.

Fiets je mee?

19. ATTRACTIEPARK SLAGHAREN

19. ATTRACTIEPARK SLAGHAREN

Ben jij een echte avonturier? Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Attractie-& Vakantiepark Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows!

Waar wacht je nog op?

Zwarte Dijk 37, Slagharen | Tel. 0523-683000 • www.slagharen.com

Ga mee op avontuur!

20. KUNSTROUTE

20. KUNSTROUTE

Zeg ken jij de klepperman? De klepperman in Hardenberg deed vroeger als nachtwaker ’s nachts een ronde en alarmeerde bij onraad. Loop de kunstroute en wie weet kom jij het standbeeld tegen!

Maak een leuke foto en laat het zien bij het inleverpunt (Informatiepunt Hardenberg). Daar krijg je jouw sticker.

Loop de kunstroute

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod