Bedrijventerreinen

In de hele gemeente is een ruim aanbod van kwalitatief hoogwaardige en goed bereikbare bedrijventerreinen te vinden. Als u bedrijfsruimte zoekt in de gemeente Hardenberg, kunt u advies krijgen van het bedrijventeam.

De gemeente Hardenberg beslaat zo’n 315 km2 en heeft bijna 60.000 inwoners. De stad Hardenberg heeft een belangrijke streekfunctie in het gebied Zwolle – Emmen – Almelo. De gemeente heeft ambitieuze plannen: duurzame bedrijventerreinen, versteviging van stadskernen met regionale functie en een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemersklimaat.

Ondernemersgericht
Het bestuur van Hardenberg is ondernemersgericht. Er wordt meegedacht met de ondernemer over kansen en mogelijkheden. Om voor ondernemers een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemersklimaat te bieden, dient er ook aanbod van voldoende bedrijventerreinen te bestaan, zodat aan iedere vraag kan worden voldaan.

Grote ruimtevraag
Op bedrijventerrein Broeklanden in Hardenberg is een ruim aanbod van (grote) kavels. Bedrijven met een grote ruimtevraag en/of bedrijven in een zwaardere milieucategorie kunnen hier terecht. Het bedrijventerrein is flexibel in te delen. Op Broeklanden gaat zich de eerste bio-ethanolfabriek in Europa vestigen.

Grondprijzen bedrijventerreinen
De grondprijzen verschillen per bedrijventerrein. De prijzen variëren van € 65 tot € 75 per m2, exclusief BTW. Bij woon-werk locaties wordt voor de eerste 450 m2 € 65.000 in rekening gebracht. Voor kantoorlocaties geldt een specifieke prijs.

Wonen en werken
In Balkbrug ligt direct aan de N48 ongeveer 14 ha grond dat in twee fases wordt ontwikkeld tot bedrijventerrein Katingerveld. Bedrijventerrein Moeshoek in Slagharen biedt ruimte voor wonen en werken. De uitgifte van kavels is gestart en verloopt volgens plan. Ook op bedrijventerrein De Steenmaat in Gramsbergen is kleinschalig wonen en werken mogelijk.

Overzicht bedrijventerreinen

 

Meer informatie

De verankering van bestaande bedrijven doet de gemeente door goede dienstverlening (bedrijvenloket) en goed accountmanagement. Als aanspreekpunt heeft de gemeente voor ondernemers een bedrijfscontactfunctionaris. Je kunt hiervoor contact opnemen via tel.nr. 14 0523 of via e-mail ondernemen@hardenberg.nl

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod