Streekproducten

Terwijl de meeste mensen nog heerlijk in hun bed liggen, zijn de boeren in Hardenberg en omgeving al volop aan het werk. Met respect voor omgeving en milieu produceren zij de lekkerste streekproducten.

Kom proeven!

Kom proeven!

Proef de streek en geniet van de ambachtelijke lekkernijen die dagelijks met liefde worden gemaakt. Misschien nog wel leuker: Kom eens langs en maak kennis met de mensen en het verhaal achter het product. Hierbij een overzicht.

1. Bierbrouwerij Mommeriete

1. Bierbrouwerij Mommeriete

Bierbrouwerij Mommeriete is een prachtige plek voor een lokaal biertje. De Mommeriete is gevestigd in een eeuwenoud huiskamercafé. Het authentieke café met terras aan het water is elke dag geopend vanaf 10.00 uur. Je kunt er terecht voor rondleidingen, bierproeverijen en workshops bierbrouwen.

De Oostermaat 66, Gramsbergen | Tel. 0524-562511 • www.mommeriete.nl

Meer informatie (externe link)

2. Streekproductenwinkel De Baander

2. Streekproductenwinkel De Baander

Midden in het centrum van Hardenberg vind je Streekproductenwinkel De Baander. In de stadsboerderij vind je een groot aantal  ambachtelijke streekproducten zoals jam, meel, boerenkaas, vlees, speciaal bieren en honing.

Krommesteeg 1, Hardenberg | Tel. 0523-273755 • www.streekproductendebaander.nl

Meer informatie (externe link)

3. De Bessentuin

3. De Bessentuin

Wil je zelf je handen uit de mouwen steken? In de bessentuin van de familie Lubben kun je in de oogsttijd de bessen, frambozen en bramen
zelf plukken. Blauw, rood of zwart, de bessen zijn stuk voor stuk heerlijk. Na het plukken kun je lekker het terras op voor een kop koffie met een lekkernij van blauwe bessen. Bij De Bessentuin vind je ook een boerderijwinkel. De Bessentuin is geopend van juni tot en met september.

Bruchterbeekweg 26, Brucht | Tel. 06-21514171 • www.bessentuin.nl

Meer informatie (externe link)

4. De Uitdaging

4. De Uitdaging

Een unieke combinatie van koken en avontuur in een natuurlijke omgeving, dat is De Uitdaging. Outdoor cooking is hun specialiteit. Vanuit
een voormalig Ot en Sien schooltje uit 1904 wordt een uniek pakket van culinaire activiteiten aangeboden voor groepen. Boek bijvoorbeeld eens een kookworkshop met vriendinnen of met een clubje campinggasten.

Grote Kattendijk 27, Bruchterveld | Tel. 0523-231791 • www.deuitdaginghardenberg.nl

Meer informatie (externe link)

5. Aspergeboerderij Het Nijenhuis

5. Aspergeboerderij Het Nijenhuis

Voor verse asperges of aardbeien rechtstreeks van het land, ga je naar Het Nijenhuis. Tijdens de Tour d’asperges leer je hoe de asperge gestoken, gesorteerd en verwerkt wordt. De boerderij in Diffelen heeft een kookstudio, boerderijwinkel en zonnig terras. Nieuw: Reserveer een picknickmand vol streekproducten voor een onvergetelijke picknick aan de Vecht.

Rheezerweg 127, Diffelen | Tel. 0523-251866 • www.hetnijenhuis.nl

Meer informatie (externe link)

6. Wijngaard De Lutteresch

6. Wijngaard De Lutteresch

Bezoek wijngaard De Lutter Esch en laat je rondleiden door de wijngaard met wel honderden wijnstokken. De blauwe en witte druiventrossen
lachen je toe. De Lutter Esch verzorgt niet alleen rondleidingen, maar ook proeverijen en workshops.

Kiezelweg4, Lutten | Tel. 0523-683208 • www.wijngaarddelutteresch.nl

Meer informatie (externe link)

7. Hoeve Bosman

7. Hoeve Bosman

Bij Hoeve Bosman wordt echt boerenijs gemaakt. Op de boerderij kunnen kinderen het boerenleven ontdekken via het Klompenpad. Geniet
daarna op het terras van een kop koffi e of thee of proef het heerlijke, ambachtelijke ijs. In de boerderijwinkel vind je allerlei lekkere streekproducten. Bezoek ook eens de Boerenmarkt, die de derde woensdag in augustus wordt gehouden.

Posthoornweg 38, De Krim | Tel. 0524-571476 • www.ijshoevebosman.nl

Meer informatie (externe link)

8. Wijngaard De Reestlandhoeve

8. Wijngaard De Reestlandhoeve

Vanaf De Reestlandhoeve zijn er verschillende manieren om kennis te maken met het Reestdal, uiteraard gecombineerd met een wijnproeverij. Zo zijn er voor groepen allerlei wijnbelevingsarrangementen. Van mei tot en met oktober kun je elke zaterdagmiddag om 13.30 uur aansluiten bij een rondleiding door de wijngaard. Voor kinderen is er een speciale alcoholvrije proeverij.

Hoofdweg 21, Balkbrug | Tel. 0523-648612 • www.reestlandhoeve.nl

Meer informatie (externe link)

9. Shiitake kwekerij

9. Shiitake kwekerij

De shiitake is een paddenstoel van Japanse afkomst en een echte lekkernij. Vooral als het op de biologische manier is geteeld zoals Shiitake
kwekerij Haveman dat doet. Wil je meer weten over de teelt van deze bijzondere paddenstoelen? Haveman geeft avontuurlijke groepsrondleidingen in het bijzondere kwekersbos, met een smaakvol kopje shiitake soep als afsluiter.

Lutten Oever 2a, Dedemsvaart | Tel. 0523-657315 • www.shiitakekwekerij.nl

Meer informatie (externe link)

10.  Boerendijk kaas

10. Boerendijk kaas

Samen met de kinderen op zorgboerderij Schottinkslag aan de Boerendijk maakt Henriette van Veldhuisen kaas van verse melk van de koeien van de buurman. Een (h)eerlijk streekproduct dat met liefde, zorg en aandacht wordt bereid. Op zorgboerderij Schottinkslag worden verschillende soorten kaas gemaakt. Er is naturel kaas en kaas met kruiden, zoals komijn, honingklaver, fenegriek, mosterd, piri-pirikruiden en er is zelfs kaas met gerookte spekjes en prei. Kom ze eens proeven!

Boerendijk 1, Bergentheim | Tel. 06 2539 2359 • www.schottinkslag.nl/boerendijkkaas

Meer informatie (externe link)

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod